Tipuri de tocuri - 6 modele ideale pentru tinutele de vara

Tipuri de tocuri - 6 modele ideale pentru tinutele de vara

Tinutele de vara ar trebui sa fie lejere, compuse din articole vestimentare cu tesaturi usoare si racoroase. Adesea, dorinta de confort se traduce prin adoptarea unui stil mai casual decat in alte perioade ale anului. Insa, nu este nevoie sa faci compromisuri la capitolul stil, de dragul lejeritatii. 

Cea mai simpla cale de a eleva orice tinuta este sa optezi pentru pantofi cu anumite modele de tocuri, care sa adauge un element vizual atractiv, colorat sau pur si simplu cool. Ca sa nu mai spunem ca tipul de toc potrivit te va pune in valoare, indiferent ca optezi pentru o pereche de pantaloni stil tigareta sau pentru o rochita de vara. 

Cuprins

  1. Modele de tocuri 

1.1 Tocul clasic

1.2 Tocul de tip cubanez

1.3 Tocul de tip kitten

1.4 Tipul de toc masiv

1.5 Tocul de tip stiletto

    2. Platformele - un model de toc comod

1. Modele de tocuri

Tendintele vin si pleaca, insa stilul ramane. Asa stau lucrurile si in cazul anumitor pantofi cu toc, de care nu ne-am mai putea desparti vreodata. Acestia au castigat inimile designerilor si ale femeilor de pretutindeni si n-au mai disparut vreodata de pe podiumurile de moda sau din dulapurile noastre. 

1.1 Tocul clasic

Din punct de vedere al versatilitatii, pantofii clasici cu toc sunt inegalabili. Acestia sunt de o eleganta discreta si se preteaza la orice stil vestimentar, de zi sau de seara. Chiar si cea mai banala tinuta, compusa dintr-un tricou simplu si o pereche de blugi, arata cu adevarat chic atunci cand este completata de o astfel de pereche de pantofi. Iar daca alegi un model de culoare bej sau optezi pentru negru, asortarea cu orice fel de imbracaminte e cat se poate de simpla.

1.2 Tocul de tip cubanez

Acest tip de toc a fost creat initial pentru incaltamintea barbateasca, mai exact pentru cizmele de cowboy. Ulterior, stilul a devenit tot mai popular printre femei, iar acum modelul este unul tipic pentru botine sau pantofii Oxford feminini. Tocul jos si robust este suficient de confortabil, chiar si pentru femeile care nu poarta, de obicei, pantofi cu toc. Vara, o astfel de pereche de botine se potriveste de minune cu o pereche de pantaloni scurti, pentru a scoate in evidenta bronzul si tonusul picioarelor, dar si cu o pereche de blugi lejeri, rulati peste glezna. 

1.3 Tocul de tip kitten



Modelul kitten heel este, in esenta, un toc scurt de tip stiletto, de aproximativ 5 cm sau chiar mai putin. E o varianta care imbina confortul cu eleganta si poate fi purtata cu usurinta la orice varsta. Stilul exista inca de pe vremea lui Ludovic al XIV-lea si, desi a fost mereu prezent in moda, a fost reinventat in anii `50, de catre casa de moda Dior. Mai apoi, a fost readus in atentia femeilor de pe intreg mapamondul datorita supermodelelor din anii `90. Daca vrei o pereche de pantofi cu toc stilata, dar comoda in acelasi timp, merita sa incerci acest model, mai ales daca esti inalta si preferi un toc mai jos. 

1.4 Tipul de toc masiv

Marele avantaj al acestui tip de toc solid este faptul ca greutatea corpului se distribuie in mod mai uniform decat in cazul altor variante. Prin urmare, nu vei resimti presiune in partea din fata a piciorului, asa cum se intampla cand porti tocuri mai subtiri. Dincolo de confortul asigurat, insa, pantofii si sandalele de acest fel adauga un caracter cool oricarei tinute. N-ai cum sa nu te simti puternica atunci cand pasesti cu incredere pe astfel de tocuri. Mai ales daca mai adaugi in ansamblu si o jacheta de piele, pentru iesirile in oras care se prelungesc pana seara tarziu. 

1.5 Tocul de tip stiletto

Pantofii stiletto au fost asociati, multa vreme, cu fetisul pentru picioare care a castigat teren incepand din secolul al XIX-lea. Asadar, a fost considerat mereu intruchiparea sex-appeal-ului. Tocul extrem de subtire depaseste, de obicei, 10 cm si este facut pentru a fi purtat mai ales seara sau la ocazii speciale. Acesti pantofi nu sunt facuti neaparat pentru confort, desi, odata ce te obisnuiesti cu ei, iti va fi greu sa revii la cei cu talpa joasa. Trebuie doar sa te asiguri ca testezi in casa orice pereche nou cumparata, inainte de a o etala la un eveniment important. Chiar daca nu vei incalta zilnic pantofii cu toc stiletto merita un loc in garderoba ta, pentru momentele cand vei dori sa intorci toate privirile.

2. Platformele - un model de toc comod

Pantofii cu platforma sunt preferati de femeile care vor sa para mai inalte si vor sa dea tinutei o nota eleganta, chiar daca nu se simt confortabil pe tocurile clasice. Avand diverse inaltimi, pantofii cu platforma ofera comoditatea si stabilitatea necesare intr-o zi aglomerata, cand ai de facut multe drumuri.

Fie ca le porti la o pereche de jeans, fie ca alegi o rochie, platformele te vor ajuta sa arati chic in tinutele de zi cu zi. Daca mergi la o cina formala sau la un eveniment, alege un model din catifea, cu talpa imbracata. 

Oricand vrei sa te simti bine in pielea ta, incalta o pereche de pantofi cu unul dintre aceste tipuri de tocuri. Un gest atat de mic iti va da, in mod instant, un plus de incredere in tine si o atitudine care va desavarsi orice tinuta. Cand te simti bine, arati bine, in orice ocazie si cu orice ai alege sa-ti asortezi perechea de pantofi preferata!


Lasa o apreciere

Aprecierile vor trebui aprobate inainte de a fi publicate

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de confidențialitate și Condițiile de furnizare a serviciilor Google.