Cadouri pentru femei: ce sa oferi in dar persoanelor importante din viata ta!

Se apropie ziua de nastere, o ocazie speciala sau pur si simplu vrei sa oferi unei femei un cadou in semn de multumire? Ei bine, pentru a face o surpriza placuta, care sa impresioneze, este necesar sa tii cont de anumite criterii care te vor ajuta sa optezi pentru cadoul perfect!

Articolul urmator te va ajuta sa faci alegerea potrivita, iar femeia care va primi cadoul respectiv se va simti rasfatata si fericita indiferent de ocazie!

Cuprins

  1. Cadouri pentru femeile apropiate din viata ta

2. Cadouri pentru femei in functie de varsta

      2.1 Cadouri pentru femei intre 20-30 de ani

      2.2 Cadouri pentru femei intre 30-40 de ani

      2.3 Cadouri pentru femei intre 40-50 de ani

3. Cadouri pentru femei in functie de ocazie

      3.1 Cadouri pentru femei de Craciun sau Mos Nicolae

      3.2 Cadouri pentru femei de Paste

      3.3 Cadouri pentru femei de aniversare

      3.4 Cadouri pentru femei de Secret Santa

4. Idei de cadouri pentru femeile insarcinate

5. Alte idei de cadouri pentru femei

      5.1 Cadouri amuzante pentru femei

      5.2 Cadouri vintage pentru femei

      5.3 Cadouri unicat pentru femei

1. Cadouri pentru femeile apropiate din viata ta

Cu siguranta vrei sa stii cum alegi cel mai frumos cadou pentru mama, pentru sora, pentru prietena cea mai buna ori pentru partenera de viata. Ei bine, fiindca alegi un cadou pentru o femeie apropiata din viata ta, trebuie sa tii minte ce lucruri apreciaza si ce hobby-uri desfasoara in timpul liber. Alegerea cadoului perfect presupune doua componente importante: timp si atentie, deoarece cadoul perfect poate fi descoperit in orice moment! De exemplu, daca se opreste in fata unei vitrine si tanjeste dupa un anumit obiect vazut acolo, dar hotaraste ca nu are rost sa cheltuie banii pe un moft, atunci te poti duce sa il iei imediat a doua zi: chiar daca ocazia va aparea abia peste cateva saptamani sau luni bune, poti sa fii sigur ca ai facut alegerea potrivita, iar cadoul va fi pe placul ei!

De exemplu, iata cateva idei care te pot inspira privind alegerea cadoului pentru femeia importanta din viata ta:

  • haine, genti, accesorii – fiecare femeie are un stil propriu atunci cand isi realizeaza tinutele, asa ca este necesar sa tii cont de preferintele sale. Totusi, daca esti nesigur, poti sa optezi pentru un model elegant, potrivit pentru un eveniment deosebit, cum ar fi o petrecere, o nunta sau un botez;

  • un set de produse de infrumusetare – acest cadou o va ajuta sa se simta rasfatata zi de zi si poti opta chiar pentru produse vegane, care nu numai o vor face sa se simta frumoasa si increzatoare, dar ii vor proteja sanatatea si pielea sensibila;
  • o experienta de neuitat – nu este nevoie sa achizitionezi un anume produs pentru a rasfata persoana importanta din viata ta: ii poti oferi un abonament pentru o zi relaxanta la spa, un sejur pentru a se indeparta de stresul de zi cu zi ori bilete la piesa favorita de teatru.

2. Cadouri pentru femei in functie de varsta

Atunci cand alegi cadoul perfect, trebuie sa fii atent si la urmatorul aspect: vrei sa optezi pentru ceva care evidentiaza exuberanta tineretii sau eleganta maturitatii? Daca iti vei pune aceasta intrebare atunci cand mergi la cumparaturi, cu siguranta nu vei da gres! Trebuie doar sa iei in calcul si personalitatea si hobby-urile persoanei respective.

2.1 Cadouri pentru femei intre 20-30 de ani

Intre 20-30 de ani, o femeie incepe sa se maturizeze, dar inca isi pastreaza acea nota de spontaneitate si extravaganta care este specifica adolescentei. Este perioada in care descopera lumea din jurul ei: isi alege un parcurs profesional, isi dezvolta continuu abilitatile personale si profesionale, isi descopera stilul vestimentar si poate decide sa-si intemeieze propria familie. In functie de personalitatea sa, unei tinere intre 20 si 30 de ani, poti sa-i oferi un cadou care sa-i evidentieze nonconformismul, pasiunea pentru calatorie sau creativitatea vestimentara. De exemplu, poti opta pentru:

  • un rucsac de dama – este potrivit pentru o tinuta casual si poate fi purtat in oras, la o intalnire cu prietenii, la birou sau chiar in vacanta. Este un cadou practic, iar daca cea care il va primi are o garderoba vesela si ii place sa realizeze combinatii inedite, atunci poti opta pentru un rucsac cu imprimeu, care aduce o nota contrastanta oricarui outfit;
  • un aparat foto instant – este cadoul perfect pentru a imortaliza momente nepretuite. Desi astazi cei mai multi oameni posteaza imaginile online, pe retelele de socializare, un aparat foto instant de mici dimensiuni are un farmec aparte: poti obtine pe loc fotografia si apoi o adaugi in albumul cu poze. Tanara care va primi acest cadou va fi incantata de faptul ca poate realiza poze instant oriunde: la o petrecere, intr-o calatorie sau chiar in timpul unei plimbari in oras. Este un device care o ajuta sa reduca timpul petrecut pe retelele de socializare, sa ridice privirea din telefon si sa surprinda frumusetea din jur intr-un alt mod;
  • o geanta office – fiind la inceput de drum in ceea ce priveste cariera, o femeie intre 20-30 de ani incepe sa isi construiasca o garderoba office potrivita, confortabila si eleganta pentru fiecare zi petrecuta la munca. Din aceasta cauza, geanta office este un cadou pe care il va indragi imediat;
  • un poster razuibil – acesta este un cadou inedit daca tema se potriveste cu hobby-ul sarbatoritei. Poti alege un poster cu filme de vizionat, cu lecturi de citit, cu albume de ascultat, cu locuri de vizitat sau chiar si cu lucruri de facut in viata. De fiecare data cand va mai bifa un element, va razui patratelul respectiv, iar la sfarsit va obtine un poster colorat, care ii aminteste de intreaga experienta! Este, cu siguranta, un cadou care necesita timp pentru a se bucura de el, asadar, asigura-te ca alegi un poster care sa fie in stransa legatura cu un hobby pe placul sau!

2.2 Cadouri pentru femei intre 30-40 de ani

Daca vrei sa oferi un cadou pentru o femeie intre 30-40 de ani, atunci trebuie sa il alegi pe acela care ii completeaza stilul si se potriveste perfect modului sau de viata. In acest sens, iata cateva idei:

  • o cutie de bijuterii – acesta este cadoul perfect pentru femeia care ataseaza diferite bijuterii la fiecare tinuta. Inseamna ca alege cu atentie fiecare inel, bratara sau colier inainte sa plece de acasa, astfel, o cutie de bijuterii este cadoul perfect pentru a-si ordona colectia si pentru a lua mai rapid decizia care sa o multumeasca;
  • o esarfa – perfecta pentru zilele mai racoroase: acest cadou o ajuta pe sarbatorita sa adopte un look glam, fie atunci cand il asorteaza cu tinuta, fie cand il foloseste drept accesoriu contrastant;
  • o geanta de voiaj – este un cadou potrivit pentru femeia care adora calatoriile, chiar daca simte ca nu are niciodata timp liber pentru a se bucura de un sejur pe o insula exotica. Acest cadou poate fi un imbold ca sa-si ia concediul binemeritat si sa intoarca masina pentru a ajunge la aeroport

2.3 Cadouri pentru femei intre 40-50 de ani

Daca vrei sa oferi un cadou unei doamne intre 40-50 de ani, tine cont de faptul ca acesta trebuie sa inspire eleganta si rafinament. Poti alege un cadou de care se poate bucura zi de zi, cum ar fi:

  • o brosa eleganta – un astfel de accesoriu poate fi purtat la foarte multe tinute si contureaza un aer clasic si elegant, potrivit pentru toate doamnele;
  • un set de lumanari parfumate – este un cadou de care se poate bucura in special in zilele cele mai stresante. Acest set este ideal pentru a crea o seara de spa din confortul propriei case;
  • o geanta eleganta – potrivita atat pentru o petrecere, cat si pentru o seara petrecuta la teatru, geanta eleganta ofera o nota speciala oricarei tinute, iar cea care va primi acest cadou isi va aminti de tine ori de cate ori il va lua pentru un eveniment special!

3. Cadouri pentru femei in functie de ocazie

Atunci cand vrei sa oferi un cadou, trebuie neaparat sa iei in considerare si ocazia cand vei face acest gest, pentru ca poti alege cadourile si in functie de sezon si eveniment! In plus, un cadou specific Craciunului nu poate fi oferit de Paste, asadar, un cadou ales pentru o anumita ocazie nu poate fi oferit cu prilejul altui eveniment!

3.1 Cadouri pentru femei de Craciun sau Mos Nicolae

Sarbatorile de iarna reprezinta momentul potrivit pentru a-i reuni pe toti cei dragi in jurul bradului de Craciun pentru a impartasi cele mai frumoase amintiri. Desi esti nerabdator sa vezi ce ti-a adus Mos Craciun sau Mos Nicolae, aminteste-ti ca cea mai frumoasa parte a acestor luni bogate in sarbatori nu este sa inventariezi ceea ce primesti, ci sa fii tu cel care ofera daruri pentru a insenina ziua celorlalti din jur!

Unei femei ii poti oferi, cu aceasta ocazie, cadouri care sa o incante si sa-i ofere un sentiment de armonie si relaxare specific sezonului alb.

De exemplu, iata doua idei de cadouri pentru femei:

  • un calendar advent – pentru fiecare zi a lunii decembrie, pana la Craciun: sarbatorita poate deschide o noua casuta a calendarului advent pentru a primi un nou cadou! Poti alege un calendar cu produse de infrumusetare, iar in acea gama de produse variate poate va descoperi un nou produs preferat, pe care nu-l mai testase inainte!
  • un fular sau un cardigan in culoarea sa preferata – pentru sezonul rece se obisnuieste sa se ofere articole calduroase de imbracaminte, dar daca vrei sa faci un astfel de cadou mai special, opteaza pentru un model in culoarea preferata a sarbatoritei, iar aceasta il va purta cu drag!

3.2 Cadouri pentru femei de Paste

De Paste, pentru a fi sigur ca oferi in dar un cadou potrivit pentru sarbatorile pascale, iti poti concentra eforturile pe una din cele doua directii: decoratiuni tematice ori asortimente gastronomice. De exemplu, poti opta pentru:

  • un iepuras realizat din trandafiri in diverse nuante – acest cadou este potrivit pentru a o rasfata pe sarbatorita. Nu este un buchet simplu de flori, ci este aranjat sub forma unui iepuras, care este un simbol pentru sarbatorile pascale. Asadar, acest cadou devine un element decorativ care va impresiona pe oricine va avea ocazia sa il admire;
  • un cos traditional de Paste – un cos cu bucate alese este oricand binevenit de oricare femeie care vrea sa ia o pauza de la stresul cotidian si sa se delecteze in tihna! Astfel, un cos format din cozonac, vin, trufe, ciocolata, biscuiti si oua de ciocolata va bucura pe oricine. In plus, fiindca este un cadou primit de Paste, il poate imparti si cu cei dragi, caci sarbatorile inseamna sa imparti si celor din jur bucurie si voie buna!

3.3 Cadouri pentru femei de aniversare

Pentru o ocazie deosebita, cum este aniversarea, asigura-te ca alegi un cadou pe placul ei, care sa corespunda unui hobby sau personalitatii sale. Totusi, in acelasi timp, ai putea opta pentru un alt cadou de aniversare, care va capata insemnatate pentru ea, cum ar fi:

  • o fotografie inramata cu voi doi – pentru a celebra legatura pe care o ai cu sarbatorita, alege cea mai frumoasa poza cu voi doi si adauga-i o rama deosebita;
  • un abonament pentru amandoi – cu ajutorul acestui cadou, o sa petreceti mai mult timp impreuna si o sa creati amintiri speciale, fie ca mergeti la sala, la yoga, la un curs de autoaparare, fie ca invatati tainele picturii, sculpturii sau altor arte;
  • o geanta casual – este un accesoriu necesar pentru realizarea tinutelor, asadar, fie ca alegi o geanta intr-o culoare inchisa, fie ca optezi pentru o geanta colorata, sarbatorita va fi fericita ca a mai adaugat un model in colectia sa de genti;

  • o petrecere surpriza – daca este o femeie care adora surprizele, atunci poti pune la cale o petrecere surpriza, la care vei chema prietenii si apropiatii. Cu siguranta nu va uita niciodata aceasta petrecere aniversara!

3.4 Cadouri pentru femei de Secret Santa

De obicei, la munca ai ocazia sa oferi un cadou de Secret Santa, deoarece este considerat un eveniment care ii poate aduce impreuna pe toti angajatii companiei si ai ocazia sa socializezi chiar si cu acei colegi pe care n-ai apucat sa-i cunosti foarte bine. Compania are succes atunci cand si angajatii sai formeaza o comunitate unita, asadar, aceasta este ocazia perfecta pentru a cunoaste intregul colectiv.

Fie ca ai nevoie de idei de cadouri pentru sefa, fie ca iti doresti idei de cadouri pentru o colega, ai nevoie de un cadou practic, elegant, care sa fie apreciat, desi poate nu cunosti foarte bine personalitatea si gusturile persoanei care va deschide cadoul. De exemplu, poti alege:

  • un portofel de dama – este un cadou perfect, deoarece poate asorta acest accesoriu cu geanta, atat la tinuta office, cat si la cea casual. Opteaza pentru un portofel din piele naturala, care sa reziste in timp. Trebuie doar sa alegi culoarea: ori oferi un portofel negru, potrivit la orice tinuta, ori oferi un portofel rosu, care se asorteaza cu perioada sarbatorilor si aduce o pata de culoare in garderoba de zi cu zi;

  • o agenda – atunci cand este ocupata cu munca de la birou, o femeie are intotdeauna nevoie de o agenda in care sa-si noteze toate detaliile importante. Asadar, este un cadou practic si binevenit, pe care il pastreaza si il foloseste zi de zi, fara sa mai foloseasca notite pe care le poate rataci cu usurinta;
  • o planta pentru birou – poate ca munca desfasurata de colega sau sefa ta este destul de stresanta, in special in perioadele aglomerate. O planta ii ofera un colt de relaxare si meditatie, fiind elementul perfect de decor, mai ales atunci cand vedeti pe fereastra ce vreme frumoasa este afara. Acest cadou aduce o particica din natura in locurile unde predomina sticla si otelul!

4. Idei de cadouri pentru femeile insarcinate

Momentul venirii celui mic pe lume este unul mult asteptat de intreaga familie, in special de viitoarea mamica. Fiecare femeie insarcinata va experimenta aceleasi emotii si griji, de aceea, cadourile potrivite sunt cele care o vor rasfata sau o vor ajuta atunci cand va sosi cu cel mic acasa. De exemplu, poti sa-i oferi:

  • o geanta multifunctionala – este un cadou practic, avand suficiente compartimente si buzunare incapatoare pentru toate jucariile, biberoanele si scutecele necesare pentru micut dupa nastere. Astfel, o mamica organizata se va simti mult mai relaxata la sfarsitul fiecarei zile, indiferent de numarul de ore pe care le-a petrecut in exterior;

  • un album al bebelusului – reprezinta un cadou colorat si vesel in care viitoarea mamica isi poate nota trairile si emotiile inca din timpul sarcinii. Totodata, este un cadou care se transforma, odata cu trecerea anilor, intr-o adevarata comoara cu amintiri, care va putea fi rasfoit atat de mama, cat si de copil;
  • o bijuterie pentru a-si aminti de perioada maternitatii – este un cadou care va ramane in familie pentru mult timp, caci il poate darui, peste ani, unei fiice sau unei nepoate. Exista si bijuterii care, de exemplu, contin cuvantul „mama” ori simboluri legate de maternitate: un leagan, o barza sau botosei pentru bebelusi. Asadar, aceste bijuterii sunt special create pentru viitoarele mamici, deoarece marcheaza momentul de tranzitie din viata unei femei: aceasta nu mai este doar fiica, sora si sotie, ci devine si mama;
  • o rochie pentru gravide – este un cadou care o rasfata si o ajuta sa se simta frumoasa chiar si in perioada premergatoare nasterii! O rochie lejera, special conceputa pentru lunile de sarcina, dintr-un material elastic, poate fi purtata chiar si dupa nastere, asadar, proaspata mamica va zambi ori de cate ori va purta acest cadou.

    5. Alte idei de cadouri pentru femei

    In general, atunci cand oferi un cadou, poate te gandesti sa te indrepti catre ceva clasic, elegant, care sa fie pe placul oricui. Insa, daca vrei sa oferi un cadou aparte, care sa iasa din tipare, atunci trebuie sa alegi ceva cu personalitate si surprinzator pentru cea care va deschide cutia de cadou. Nu ezita sa iti folosesti creativitatea pentru a pregati un altfel de cadou!

    5.1 Cadouri amuzante pentru femei

Un cadou amuzant trebuie sa fie de efect: nu conteaza ca este un simplu breloc pentru chei daca provoaca rasete atunci cand este oferit in dar. Iar daca vrei ca acest cadou amuzant sa fie special, gandeste-te la o gluma pe care tu si sarbatorita o impartasiti si alege un cadou care sa-i aminteasca de acea situatie amuzanta! Astfel, cadoul este amuzant, dar are si o nota personala.

Iata doua idei de cadouri amuzante care nu vor dezamagi niciodata:

  • o cana termosensibila – la prima vedere, aceasta cana pare una obisnuita, insa, atunci cand sarbatorita va turna in ea un ceai cald sau o cafea fierbinte, va ramane uimita de mesajul haios care va aparea si va disparea dupa cateva minute, cand cana se va raci la loc. Desigur, nu este un cadou care provoaca hohote de ras atunci cand este vazut pentru prima data, insa, va tine pe oricine in suspans pana cand va primi mesajul. In cele din urma, efectul va fi mult mai comic;  
  • huse si accesorii amuzante pentru telefon – daca cunosti ce model de telefon are sarbatorita, atunci ii poti lua o husa de telefon cu un personaj sau alte accesorii care starnesc rasul, cum ar fi o protectie de incarcator sub forma unui animalut ori un suport de telefon cu o forma care starneste rasul!

5.2 Cadouri vintage pentru femei

Pentru a gasi un cadou vintage, poti consulta oferta pe care o gasesti la magazinele de antichitati ori magazinele de consignatie. Insa, mare atentie: acolo gasesti multe obiecte vechi, de epoca, si poate ca nici nu simti cand zboara timpul, dar fiindca ai stat ore in sir sa admiri medalii si fotografii vechi, poate nu ai reusit sa gasesti cadoul potrivit! Ei bine, nu trebuie decat sa stii spre ce obiecte vrei sa iti indrepti atentia si vei gasi mult mai repede ceea ce cauti.

De exemplu, iata cateva idei de cadouri vintage pentru femei:

  • o bijuterie veche – aceasta are o insemnatate aparte, deoarece orice bijuterie veche reprezinta o mostenire culturala, o poveste deosebita: pana cand a ajuns in mainile sarbatoritei, cu siguranta a mai infrumusetat si tinutele altor doamne din trecut. Este o piesa speciala, eleganta, care atesta faptul ca, in ciuda vremurilor dificile, a razboaielor si a momentelor de cumpana, bijuteria ramane trainica si aduce un strop de rafinament si pentru urmatoarele generatii de femei;
  • o geanta vintage – acesta este cadoul potrivit pentru a adauga o nota retro la orice tinuta. O geanta moderna, de zi cu zi, este necesara pentru ritmul alert si pentru programul casa – job. Insa, pentru un eveniment deosebit ori pentru o cina in oras alaturi de partener sau prieteni, o geanta vintage este accesoriul care va transforma orice outfit intr-unul aparte. Este cadoul perfect pentru femeia care vrea sa iasa din tipare si sa incerce un stil nou in functie de dispozitia pe care o are in acea zi;
  • o cutiuta muzicala vintage – cutiuta muzicala poate fi o cutie de bijuterii, numai ca atunci cand vei deschide capacul, vei auzi notele muzicii clasice, iar unele modele pot avea in centru si o balerina care va dansa pe ritmul cantecului. Aceasta cutie este perfecta pentru masuta de toaleta a oricarei femei: cand va deschide cutia nu isi va delecta numai privirea cu bijuteriile de acolo, ci si simtul auditiv, datorita muzicii suave!

5.3 Cadouri unicat pentru femei

Daca vrei sa oferi un cadou unicat, atunci trebuie sa personalizezi darul respectiv, astfel incat sa obtii un dar cu insemnatate. Nu ezita sa iti folosesti imaginatia pentru a realiza un dar de care se va bucura cea care il va primi. De exemplu, poti opta pentru:

  • un pandantiv personalizat cu o fotografie – acest cadou nu reprezinta o simpla bijuterie, deoarece o personalizezi folosind o fotografie cu insemnatate aparte pentru sarbatorita. Asadar, poate oricand sa deschida medalionul si sa retraiasca momentul surprins in poza;
  • o cutie personalizata – acesta este un cadou unicat si practic, deoarece, intr-o astfel de cutie poate adauga lucrurile dragi, pe care le va pastra pentru totdeauna, cum ar fi: bijuteriile primite de la cei dragi, retetele bunicii sau pozele de familie;
  • un abonament lunar de flori – cine a spus ca femeia importanta din viata ta trebuie sarbatorita o singura data pe an? Un abonament lunar de flori este un cadou unicat, deoarece poate primi in fiecare luna florile ei preferate! Chiar si atunci cand trece printr-o perioada dificila, in momentul in care va primi buchetul de flori, ziua i se va insenina si se va simti apreciata de oamenii din jurul ei!

In concluzie, acestea sunt cateva idei de cadouri pentru femei, care sunt potrivite pentru diferite ocazii si care le vor face fericite pe sarbatoritele din viata ta. Indiferent de cadoul pe care il oferi, gestul va fi apreciat si vei fi rasplatit cu un zambet venit din inima, care te va cuceri, facandu-ti ziua mai frumoasa!

Sursa foto: Adona.ro, Shutterstock.com


Lasa o apreciere

Aprecierile vor trebui aprobate inainte de a fi publicate

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de confidențialitate și Condițiile de furnizare a serviciilor Google.