Tipuri de rochii - Ce alegeri sa faci in functie de ocazie, silueta sau accesorii

Tipuri de rochii - Ce alegeri sa faci in functie de ocazie, silueta sau accesorii

Atunci cand esti femeie, iti doresti sa arati fabulos, sa te poti bucura de miscare, sa fii admirata, sa nu te incomodeze hainele, sa iti stea bine si sa nu fie nevoie sa te pregatesti foarte mult timp atunci cand trebuie sa iesi din casa. 

Designerii au gasit solutia acestor mici-mari probleme ale oricarei femei si au creat rochia, piesa vestimentara absolut magica, in care vei arata mereu bine. Iar daca vei alege si una cu o croiala potrivita pentru tipul tau de silueta, nimic nu iti va sta in cale! 

Din materialul urmator vei afla ce fel de tipuri de rochii poti purta la diferite ocazii, cum sa te imbraci in functie de silueta, dar vei gasi si cateva idei de accesorizare a tinutelor cu rochii in prim plan.

Cuprins: 

  • Tipuri de rochii - ce sa porti la diferite ocazii
  • Ce tip de rochie ti se potriveste: croieli care avantajeaza fiecare silueta
  • Idei de tinute fabuloase. Cum sa accesorizezi perfect tipuri de rochii
  • 1. Tipuri de rochii - ce sa porti la diferite ocazii

    Rochia exprima feminitate, eleganta, rafinament, astfel ca atunci cand o femeie poarta rochie, ea se simte ca o adevarata printesa, ca un model de pe podium, ca o diva pe care o admira multimea. 

    Insa, este important sa stii ce fel de tip de rochie sa porti in fiecare imprejurare, pentru a arata excelent de fiecare data.

    Iata ce fel de tipuri de rochii poti purta:

    • la petrecere:  daca petrecerea este una unde codul vestimentar este obligatoriu, vei purta o rochie eleganta, care sa iti puna in valoare calitatile. Esti supla? Poti alege orice model doresti, de la o rochie de tip sirena, pana la cea mulata si scurta sau de tip printesa. Orice arata bine pe un corp frumos. Insa, daca ai o silueta rubensiana, trebuie sa fii putin mai atenta in alegerea rochiei. De exemplu, daca ai fesele si coapsele mai voluminoase, poti opta pentru o rochie cu o croiala de tip clos sau una mai larguta in partea de jos, pentru a masca acest mic defect.
    • la birou:  daca alegi sa porti o rochie la birou, trebuie sa optezi pentru stilul clasic sau office. Poti alege o rochie din stofa, cu o croiala dreapta, pana la genunchi, sau o rochie de tip sarafan, pe care sa o porti cu o camasa de culoare deschisa.
    • la plimbare:  in aceasta situatie, lucrurile sunt mai simple, iar alegerea unei rochii tine de starea ta de spirit din acel moment. Poti alege o rochie de tip tricou, pe care sa o porti cu pantofii tai sport preferati sau o rochie de matase inflorata cu o pereche de balerini sau chiar o rochie din bumbac, cu o un croi simplu. 

    2. Ce tip de rochie ti se potriveste: croieli care avantajeaza fiecare silueta

    Rochiile sunt, de cele mai multe ori, alegerea perfecta pentru orice tip de silueta, reusind, atunci cand modelul este ales bine, sa mascheze imperfectiunile si sa puna in valoare micile defecte.

    De exemplu, atunci cand ai sani voluminosi si un spate mai plin, trebuie sa eviti orice tip de croiala foarte stransa pe crop. De asemenea, sunt de evitat gulerele tip barcuta sau rotunde. Alege in schimb o rochie cu un decolteu nu foarte adanc in V, cu o curea care sa marcheze talia si usor larga in partea de jos. 

    In schimb, daca ai sanii mici si iti doresti sa maschezi acest lucru sau sa ii faci sa para putin mai mari, alege decolteul rotund. De asemenea, un imprimeu cu dungi orizontale va ajuta si el.

    Daca nu ai picioarele foarte lungi, evita rochiile de lungime midi, alege sa porti mai bine unele mai lungi sau chiar deasupra genunchiului. Aratand o parte mai mare din picior, vei crea senzatia de lungime, iar daca vei purta si o pereche de tocuri inalte, efectul de wow va fi garantat.

    3. Idei de tinute fabuloase. Cum sa accesorizezi perfect tipuri de rochii

    Se spune ca nu hainele il fac pe om, insa atunci cand arati fabulos parca nimic nu iti sta in cale si orice decizie ai lua pare a fi cea corecta. 

    Insa, pentru o tinuta spectaculoasa, imbracamintea trebuie accesorizata corect si cu mult bun gust, pentru a crea un outfit deosebit.

    Iata cum sa accesorizezi perfect diferite tipuri de rochii: 

    • Rochiile elegante -  atunci cand mergi la o petrecere sau iei cina la un restaurant luxos, o rochie deosebita te va face sa te simti in al noulea cer. Dar pentru a arata de-a dreptul fabulos, ai nevoie de o poseta mica, (poate sa fie cu strasuri, paiete sau simpla), cercei, o bratara in ton cu rochia si pantofi stilleto. 
    • Rochiile office - acest tip de rochie are nevoie de cat mai putine bijuterii, (cercei simpli, un lantisor elegant), de o poseta de marime mare sau medie si de pantofi cu toc care sa completeze tinuta.
    • Rochiile casual - te poti juca cu accesoriile, poti purta pantofi sport sau balerini, o poseta de tip rucsac, si bratari colorate. 

    Daca iti doresti sa arati minunat in orice moment al zilei si cu orice ocazie, nu te sfii sa porti rochii: te vor face sa arati mai feminina, mai eleganta, mai atragatoare.

    Surse foto: Pexels.com, Shutterstock.com


    Lasa o apreciere

    Aprecierile vor trebui aprobate inainte de a fi publicate

    Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de confidențialitate și Condițiile de furnizare a serviciilor Google.