Tinute de botez pentru femei si barbati – Pe ce criterii te poti baza in alegerea outfitului ideal?

Botezul este un eveniment deosebit, care necesita o vestimentatie speciala. Fie ca ai primit o invitatie la acest eveniment, fie ca esti unul dintre parintii copilului sau unul dintre nasi, cu siguranta imaginea ta trebuie sa fie bine pusa la punct. Insa, atat femeile, cat si barbatii, se pot confrunta cu dificultati in alegerea tinutei perfecte. De aceea, este important sa ai in vedere o serie de factori, care te vor ajuta sa iei cea mai buna decizie, tinand cont de cateva detalii utile, ce pot influenta, in mod major, selectia outfitului final. 

Cuprins:

  • Alegerea unei tinute pentru botez 
  • 1.1. Tinute pentru botez in functie de anotimp

    1.2. Tinute pentru botez in functie de stil

    1.3. Tinute de botez in functie de loc

    1.4. Tinute de botez in functie de rolul pe care il ai

    1.5. Tinute de botez in functie de dress code

  • Idei de tinute pentru botez 
  • 2.1. Tinute de botez pentru femei

    2.2. Tinute de botez pentru barbati

    1. Alegerea unei tinute pentru botez

    Daca te intrebi cum sa alegi o tinuta pentru botez, este recomandat sa tii cont de mai multe aspecte. Petrecerea se caracterizeaza prin anumiti factori, pe care trebuie sa-i iei in considerare inainte de a te hotari ce piese vestimentare abordezi. Atat pentru barbati, cat si pentru femei, acest proces poate fi o provocare – din acest motiv, este bine sa te informezi si sa afli toate lucrurile de care ai nevoie pe parcursul cautarilor. Asadar, iata cateva dintre cele mai importante amanunte, care te pot ajuta sa arati excelent la acest eveniment:

    1.1. Tinute pentru botez in functie de anotimp

    Anotimpul reprezinta un detaliu semnificativ, deoarece iti poate influenta nivelul de confort termic. De exemplu, daca respectivul botez are loc vara, orienteaza-te catre materiale subtiri, vaporoase, care sa fie prietenoase cu pielea. In cazul in care cauti modele pentru femei, poti opta pentru o tinuta realizata din rochii de voal, saten sau tul, fara maneci, cu maneca scurta sau fara bretele, in vreme ce barbatii isi pot indrepta atentia catre costume din in, alcatuite din pantaloni si camasa, care sa reactioneze bine la umiditate. De altfel, daca evenimentul are loc toamna sau iarna, lucrurile pot parea putin mai complicate. Insa, ca femeie, poti selecta o rochie cu maneca lunga sau un compleu deosebit, iar ca barbat, poti achizitiona un costum, elegant si rafinat, care sa te puna in evidenta. Prin urmare, alege tinute care sa se potriveasca in contextul meteorologic si care sa-ti ofere confort din toate punctele de vedere.

    1.2. Tinute pentru botez in functie de stil

    Stilul poate parea un concept vag, insa el este cel care iti poate ghida decizia finala. Acesta poate fi remarcat atat la nivel de design, cat si in ceea ce priveste modul in care te avantajeaza pe tine anumite tipuri de haine. De pilda, exista tinute de botez care pot fi purtate de catre femei plinute – precum rochii vaporoase, din voal, in care sa te simti comod – dar si piese care sunt potrivite pentru fete inalte (cum este cazul rochiilor lungi). Barbatii pot purta diferite stiluri – clasic, retro sau modern, in functie de preferinte. Bineinteles, raportandu-te la stilistica pe care o abordezi, trebuie sa ai grija si la accesoriile pe care le integrezi in outfitul tau – exista o multime de curele si pantofi pentru barbati, care pot da o nota speciala si originala tinutei tale, astfel incat sa iesi in evidenta si sa te faci remarcat in randul invitatilor. 

    1.3. Tinute de botez in functie de loc

    Locul este un element important, care isi pune amprenta asupra modului in care te imbraci. Daca petrecerea de botez are loc intr-o gradina, pe timp de zi, cu siguranta tinuta aleasa trebuie sa fie mai relaxata si mai comoda. Te poti orienta catre outfituri casual, care sunt perfecte pentru un garden party. Insa, daca evenimentul este organizat seara, intr-o locatie fastuoasa si luxoasa, va trebui sa-ti adaptezi garderoba la acest aspect, optand pentru haine care sa se potriveasca in respectivul cadru. Femeile pot alege rochii elegante, de seara, care sa fie potrivite pentru un spatiu de acest gen, iar barbatii trebuie sa tina cont de regulile care se aplica in acest caz (de exemplu, papionul, sacoul si, uneori, vesta, nu trebuie sa lipseasca din outfit). Totusi, daca lucrurile sunt mai relaxate, este bine sa stii ca exista o multitudine de tinute elegante ideale pentru fete, femei, baieti si barbati, care sunt foarte usor de purtat si pot fi adaptate la orice fel de context, chiar daca fac parte din zona unui stil mai casual. Indiferent daca esti mama, nasa sau doar un simplu invitat, ai libertatea de a da dovada de creativitate si imaginatie atunci cand vine vorba de look-ul tau. 

    1.4. Tinute de botez in functie de rolul pe care il ai

    Pentru mamici, evenimentul este un moment de bucurie si, de aceea, cele mai multe simt nevoia sa incerce o tinuta aparte, care sa marcheze aceste clipe speciale. Asadar, daca vrei sa fii o aparitie eleganta la botezul tau, nu ezita, indiferent de sfaturile celorlalti! Nu uita ca primul lucru la care trebuie sa te gandesti, este ca totul trebuie sa fie exact asa cum ti-ai inchipuit ca va fi, iar acest lucru se reflecta si in selectia vestimentatiei. Pregateste-te pentru acest botez, exact asa cum iti doresti!

    1.5. Tinute de botez in functie de dress code

    Din ce in ce mai multi oameni prefera sa aleaga o tematica deosebita pentru petrecerea de botez. Tema poate fi de diferite feluri si poate jongla cu numeroase elemente, decoratiuni, decoruri si alte detalii. In cazul in care exista o astfel de initiativa, este posibil sa se impuna si un dress code, pentru a aduce un plus de distractie in randul invitatilor. De regula, fiecare invitat are libertatea de a alege daca vrea sa faca parte din acest demers, insa, daca invitatia vine la pachet cu asemenea indicatii, este pacat sa nu incerci o abordare noua si inedita! Cu siguranta te vei distra pe cinste si vei avea satisfactia faptului ca ai iesit din zona de confort si ai incercat ceva special. 

    2. Idei de tinute pentru botez

    Totusi, chiar daca ai aflat care sunt criteriile pe care te poti baza atunci cand iti alegi tinuta de botez, poate fi dificil sa te orientezi catre ceva ideal, daca nu ai cateva surse de inspiratie. Dincolo de factorii principali care te pot ajuta in acest proces, mai exista cateva amanunte care se refera strict la detalii specifice. Atat femeile, cat si barbatii, trebuie sa ia in calcul astfel de lucruri, deoarece toate acestea pot fi gestionate cu succes.

    2.1. Tinute de botez pentru femei

    De regula, chiar daca evenimentul are loc ziua sau seara, fetele si femeile isi indreapta atentia catre o tinuta alcatuita dintr-o rochie. Aceasta este o piesa perfecta pentru un botez, deoarece poti gasi o multitudine de modele potrivite si, de asemenea, poate fi usor de accesorizat, din toate punctele de vedere. Asadar, iata ce trebuie sa iei in considerare atunci cand selectezi o rochie pentru petrecere:

  • Croiala
  • Croiala este foarte importanta, fiindca te poate avantaja sau nu. De aceea, trebuie sa ai in vedere atat conformatia corpului tau, cat si lejeritatea de care vrei sa te bucuri, pentru a te simti bine pe toata durata evenimentului- de exemplu, intr-o rochie stramta te poti simti mai incomod. Te poti orienta catre un model clasic, care sa aiba un croi obisnuit sau catre unul mai extravagant, care sa contina linii asimetrice si elemente aparte. 

  • Lungimea
  • Lungimea este un alt detaliu semnificativ, deoarece se raporteaza atat la perioada din zi in care are loc petrecerea, cat si la ceea ce te pune in valoare. Rochiile lungi sunt potrivite mai ales pentru party-urile care se desfasoara seara, insa exista modele (precum cele vaporoase sau cele din in) care pot fi purtate si ziua. Rochiile mini pot fi foarte sexy, daca te simti confortabil imbracata asa. Cele midi sunt o varianta excelenta atunci cand vine vorba de o cale de mijloc, intre mini si maxi. Acestea pot fi, cu adevarat, foarte elegante si te pot ajuta sa obtii o tinuta de botez care sa avantajeze. 

  • Maneci – Da sau nu?
  • Manecile sunt un element esential in designul unei rochii, intrucat pot schimba cu totul aspectul final al acesteia. Sunt femei care se simt mai bine daca au umerii si bratele putin acoperite, dar sunt si femei care prefera rochiile fara maneci sau doar cu bretele. Oricare ar fi preferinta ta, in mod cert vei gasi un model care sa-ti placa in toate privintele. De asemenea, atunci cand alegi o optiune cu sau fara maneci, trebuie sa ai in vedere si temperatura de afara. Maneca lunga poate fi o binecuvantare pe timp de toamna sau iarna, dar si un disconfort considerabil pe timp de vara. 

  • Accesoriile
  • Accesoriile nu trebuie ignorate, fiindca au un efect major asupra imaginii finale. Fie ca ai anumite accesorii pe care vrei obligatoriu sa le porti, fie ca pornesti in cautarea lor abia dupa ce iti alegi rochia, tot ce conteaza este faptul ca acestea trebuie sa se afle in concordanta cu restul tinutei, in asa fel incat sa se creeze un ansamblu estetic deosebit. Alege bijuterii si pantofi de calitate, pentru a crea un outfit special si creativ, pana la cel mai mic detaliu! Pentru a fi cu adevarat eleganta, mai ales pe timp de vara, poti purta sandale deosebite, care sa iasa in evidenta prin modelul lor original.

    2.2. Tinute de botez pentru barbati

    Cand vine vorba de tinutele barbatesti, lucrurile sunt putin mai simple, insa tot necesita atentie. In general, reprezentantii sexului masculin prefera sa jongleze cu piese clasice – camasi, pantaloni, sacouri si pantofi – care pot fi combinate in multiple moduri, in functie de stil si de modelele din garderoba.

    In general, baietii si barbatii pot purta mai multe tipuri de camasi, in functie de specificul evenimentului. Daca este vara si este cald, o camasa din in poate fi alegerea ideala, deoarece materialul este foarte placut la purtare. De altfel, ca in cazul femeilor, croiala este foarte importanta. Poti opta pentru o varianta regular sau pentru una slimfit – alege varianta cea mai buna, tinand cont de structura ta corporala. In ceea ce priveste pantalonii, te poti orienta catre unii clasici si eleganti, realizati din stofa sau catre o pereche casual, alcatuita din doc, denim sau alte materiale similare. Sacoul poate fi, de asemenea, de mai multe feluri. In cazul unor zile calduroase, cel din in (sau panza) este recomandat, in vreme ce, pe timp de iarna, unul din lana poate fi solutia perfecta pentru a fi stilat si rafinat, fara a renunta la confortul termic.

    Accesoriile sunt, si in acest caz, esentiale, fiindca pot infrumuseta intregul outfit. De regula, barbatii isi indreapta atentia catre accesorii precum: papion, cravata, butoni, curea, bretele si pantofi. Papionul este recomandat mai ales daca este vorba despre un eveniment elegant, de lux, iar cravata poate fi purtata si in circumstante mai relaxate, lipsite de reguli stricte de eticheta. Cureaua nu trebuie sa lipseasca din acest ansamblu, mai ales daca porti camasa bagata in pantaloni. Bretelele pot fi un accesoriu iesit din comun, care iti poate oferi un look unic si personalizat. Insa, trebuie sa fii atent la grosimea lor, deoarece exista tinute unde se potrivesc cele subtiri, dar si outfituri unde trebuie purtate cele mai groase. Butonii reprezinta mici detalii, care pot adauga un strop de originalitate si eleganta, iar pantofii trebuie sa fie, in primul rand, comozi, dar sa se integreze cu usurinta si in structura stilistica pe care o abordezi in restul lookului tau. 

    In concluzie, nu este complicat sa gasesti o tinuta ideala pentru botez, daca tii cont de cateva detalii utile. Bazandu-te pe aceste criterii, vei putea sa ai un punct clar de plecare, pentru a-ti putea face un plan bine pus la punct, pe care sa-l folosesti in cautarile tale. Alegand piesele potrivite, in mod cert vei reusi sa alcatuiesti o tinuta speciala, care sa te scoata din anonimat. Botezul este o ocazie care merita sarbatorita din toate punctele de vedere, iar vestimentatia poate exprima aceasta bucurie, la nivel vizual! Respecta cerintele si regulile evenimentului, dar nu uita sa fii creativ si sa te simti bine in propriile haine!

    Sursa foto: adona.ro, pixabay.com, shutterstock.com


    Lasa o apreciere

    Aprecierile vor trebui aprobate inainte de a fi publicate

    Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de confidențialitate și Condițiile de furnizare a serviciilor Google.