Tinuta pentru mare - cum sa o pregatesti eficient

Tinuta pentru mare - cum sa o pregatesti eficient 

Tinuta pentru mare suna deja a concediu. Atunci cand te gandesti la ea, este usor sa te imaginezi deja cu picioarele in nisip si cu valurile marii pe fundal. Totusi, ce faci cand acest vis cu ochii deschisi este indepartat de realitatea care da tarcoale dulapului tau, si anume intrebarea „Cu ce ma imbrac”? 

Indiferent daca esti genul de persoana care isi pregateste concediul in cel mai mic detaliu de la cap la coada, sau persoana care arunca totul intr-un bagaj in ziua plecarii, este util sa faci o trecere in revista a tuturor lucrurilor pe care le impachetezi cu tine si scopurile pentru care le alegi. De cate ori nu ti s-a intamplat sa iti pui in geanta de calatorie aproape jumatate de garderoba, doar pentru a observa ca bagajul tau ocupa si cel mai mult spatiu si, in acelasi timp, ai si folosit probabil doar o treime din ceea ce ai pus cu tine? Sau, mai rau, ca ai pus cu tine pelerina de ploaie si doua umbrele, chiar daca nu s-a anuntat vreme ploioasa, dar ai uitat acasa papucii de plaja. Ei bine, totul devine mai simplu atunci cand reusesti sa iti faci un mic plan organizatoric din timp.

Cuprins

  1. Ce sa nu uiti acasa cand iti pregatesti tinutele pentru mare?
  2. Cum sa impachetezi eficient tinutele pentru vacanta la mare?

1. Ce sa nu uiti acasa cand iti pregatesti tinutele pentru mare?

Tinuta de vacanta la mare te duce, inevitabil, cu gandul la imbracaminte lejera, comoda si vesela. Atunci cand incepi sa iti pregatesti obiectele de imbracaminte, trebuie sa ai in minte numarul de zile de concediu, situatiile neprevazute si locurile unde vei purta hainele respective. Totusi, oricare ar fi contextul, cateva rochii de vara vor intra in bagajul tau fara discutii. Orienteaza-te dupa imprimeuri florale si cat mai excentrice pentru ca, daca in concediu nu iti permiti sa fii putin creativa, unde altundeva? Rochiile midi sunt cele mai versatile si iti ofera suficienta libertate de miscare pentru a te simti bine in pielea ta, insa te poti orienta si dupa rochii lungi, pentru a avea niste poze de pe plaja demne de un editorial de revista.

Daca la capitolul imbracaminte intuitia nu iti va pune mari probleme si vei reusi cu usurinta sa pui cap la cat cateva tinute de mare, la capitolul incaltaminte si accesorii este util sa acorzi o mai mare atentie. Unul dintre cuvintele cheie pentru tinuta de concediu la mare este „confort”. De aceea, orienteaza-te inspre sandale comode, preferabil cu talpa joasa, in care sa te poti plimba in voie. In plus, o geanta sau un rucsac incapator, pe care sa le iei cu tine in aceste plimbari, se vor dovedi foarte utile, astfel incat sa nu depinzi de buzunarele incapatoare ale altcuiva.

Este util sa te gandesti la locul in care vei purta tinutele de mers la mare. Locurile pe care le poti trece in revista pentru a te asigura ca impachetezi eficient sunt urmatoarele:

  • pe plaja
  • la terasa
  • la cina
  • in club
  • la cazare

Pentru a-ti face viata mai usoara, impacheteaza obiecte de vestimentatie si incaltaminte care se vor potrivi in mai multe contexte deodata, pentru a nu fi nevoie sa pleci cu cinci perechi de incaltaminte dupa tine.

Un sfat important este sa nu uiti de soare. Desi se poate sa astepti cu nerabdare momentele in care te vei scalda in razele soarelui, pregateste-ti totodata bagajul cu gandul la protectie impotriva razelor nocive: nu uita sa pui cu tine o palarie suficient de mare cat sa iti protejeze tenul si parul, lotiune cu factor de protectie solara si ochelarii de soare polarizati. Soarele poate fi cel mai bun prieten la mare, dar, in acelasi timp, iti poate strica zilele de vacanta, daca nu esti precauta.

2. Cum sa impachetezi eficient tinutele pentru vacanta la mare?

Daca la capitolul pregatiri problema e rezolvata, pasul urmator este impachetarea propriu-zisa. In functie de destinatia pe care o ai si spatiul de care dispui, va fi nevoie sa te rezumi la o anumita dimensiune de bagaj sau un anumit numar de genti de voiaj. Daca spatiul nu iti permite sa pui pe umeras fiecare tinuta pentru mare, ai grija sa le impaturesti cat mai eficient, pentru a nu-ti consuma timpul de vacanta calcand haine la destinatie. Impacheteaza hainele pe categorii si lasa la suprafata lucrurile de care vei avea nevoie cel mai curand. Foloseste-te de borsete de dimensiuni diferite sau de un set organizator de voiaj pentru a putea organiza cat mai bine lucrurile pe categorii si nu ar trebui sa ai probleme suplimentare. 

Daca esti si mamica si mergi in concediu impreuna cu copiii, bagajul tau nu este singurul bagaj pe care trebuie sa il iei in considerare, insa cu siguranta iti vei putea face zilele de concediu mai linistite daca alegi o geanta multifunctionala usor de mutat dintr-un loc in altul, in care sa pui tot ceea ce vei avea nevoie pe drum si pe plaja. Eficienta in impachetare, indiferent de locul in care mergi si alaturi de cine mergi, iti va salva momentele de stres pe parcursul zilelor de concediu.

In final, bagajul de mare nu ar trebui sa fie un motiv de agitatie, ci o bucurie ca zilele libere si insorite sunt mai aproape. De aceea, atunci cand iti planuiesti din timp si punctual fiecare tinuta in parte, tot ce iti ramane sa faci este sa te bucuri de zilele de concediu. Cel mai important este sa te simti bine in pielea ta, deci pregateste-te avand in special acest lucru in minte.


Lasa o apreciere

Aprecierile vor trebui aprobate inainte de a fi publicate

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de confidențialitate și Condițiile de furnizare a serviciilor Google.