Smart-casual: 50+ poze si idei de tinute pentru femei si barbati!

Smart-casual: 50+ poze si idei de tinute pentru femei si barbati!

Stilul vestimentar smart-casual este unul extrem de apreciat, atat de femei, cat si de barbati. Acesta se deosebeste prin versatilitatea asortarii hainelor si prin comoditate. Persoanele care il adopta au un look foarte ingrijit, lejer, dar si la moda. De asemenea, poate fi integrat la locul de munca, in tinutele de zi cu zi si chiar si pentru evenimentele elegante de seara.

Citeste acest articol pentru a descoperi ce reprezinta stilul smart-casual, din ce elemente este compus si cum il poti integra in vestimentatia ta, in functie de evenimentul la care participi!

Cuprins:

  1. Smart casual - totul despre acest stil vestimentar

1.1. Ce inseamna smart casual

1.2. Tinute smart casual pentru femei

1.3. Tinute smart casual pentru barbati

1.4. Pantofi smart casual pentru barbati si femei

  2. Smart casual dress code - outfituri in functie de eveniment

2.1. Stilul smart casual office pentru femei

2.2. Stilul smart casual office pentru barbati

2.3. Stilul smart casual de seara pentru dame

2.4. Stilul smart casual de seara pentru barbati

  3. Idei de tinute smart casual in functie de sezon

1. Smart casual - totul despre acest stil vestimentar

Pentru a realiza tinute smart casual reusite, trebuie sa tii cont de cateva aspecte si reguli de baza ale acestui stil. Este esential sa alegi articolelele vestimentare si incaltamintea specifica, pentru a alcatui un look coerent si modern. Orienteaza-te intotdeauna catre haine care au un aspect office, dar pe care sa le combini cu pantofi sport sau sandale, in functie de evenimentul sau locul in care urmeaza sa mergi. 

Pe langa aceste lucruri, un beneficiu major al stilului smart casual consta in faptul ca imbracamintea de acest gen este accesibila tuturor, indiferent de bugetul disponibil pe care il au. In cazul in care vrei sa vezi daca stilul ti se potriveste, este indicat sa te documentezi cat mai mult despre el si despre cum il poti aborda intr-un mod cat mai natural. 

1.1. Ce inseamna smart casual

In primul rand, stilul smart casual este recunoscut pentru ca reuseste sa imbine eleganta si rafinamentul cu comoditatea. Termenul se refera la hainele si la pantofii cu un model mai sofisticat, insa care au un croi confortabil si usor de purtat. Este foarte important sa mentii acest echilibru si sa nu ai o tinuta mult prea clasica sau care sa duca prea mult in zona sport. De asemenea, outfiturile smart casual nu trebuie sa para foarte mult studiate, ci sa dea impresia ca ai luat primele lucruri din sifonier care ti-au venit la mana, reusind totusi sa arati impecabil. 

1.2. Tinute smart casual pentru femei

Pentru a intelege cat mai bine ce presupune stilul smart casual, trebuie sa studiezi foarte bine felul in care articolele vestimentare trebuie sa fie combinate:

  • jeansi - sunt o optiune foarte buna pentru imbracamintea casual, dar ai grija sa alegi o pereche cu un aspect cat mai ingrijit, fara taieturi, portiuni decolorate sau tivuri sfasiate. Poti alege un model tip pana, intr-o nuanta cat mai clasica de blug sau negri. Pentru partea superioara a corpului, orienteaza-te catre un top mulat, ce iti avantajeaza forma siluetei. In ceea ce priveste incaltamintea, opteaza pentru o pereche de pantofi de dama eleganti, pentru a evita un look neglijent

  • camasa - alege o camasa cu un croi cat mai clasic si pastreaza intreaga tinuta in aceasta directie. Orienteaza-te catre pantaloni chino sau de costum si redu paleta de culori la nuante cat mai neutre.

  • pulover - una dintre principalele piese vestimentare care reprezinta stilul smart casual este puloverul, insa acesta trebuie sa fie purtat cu o camasa pe dedesubt, pentru a pastra un look ingrijit si elegant. De asemenea, le poti combina cu fuste plisate sau rochii din tull si cu pantaloni tip pana.


  • rochii si fuste - daca alegi o astfel de piesa vestimentara, indiferent de model, pe care sa o combini cu un top cat mai casual si mai lejer, vei avea o tinuta impecabila.

  • incaltaminte - femeile adora stilul smart casual pentru ca le permite sa poarte orice pereche de incaltaminte isi doresc. In functie de celelalte elemente ale tinutei, poti alege o pereche de pantofi sport de dama sau o pereche de botine. Este foarte important ca la acest cod vestimentar sa nu exagerezi cu lungimea tocurilor. 

1.3. Tinute smart casual pentru barbati

Outfiturile smart casual pentru barbati cuprind aproximativ aceleasi piese vestimentare precum in cazul doamnelor. Acest stil poate reprezenta cu usurinta tinutele tale de zi cu zi, caci este menit sa fie elegant si sa ofere un look matur, dar si confortabil, pentru a te putea adapta la diferitele evenimente si locuri in care urmeaza sa mergi. 

  • jeansi - alege o pereche de jeansi de calitate, cu un croi drept si o culoare cat mai inchisa. Acestia pot fi combinati cu o camasa sau cu un pulover elegant. Ca incaltaminte, o pereche de ghete barbatesti va completa look-ul.

  • pantaloni chino - alege culori precum kaki, bej sau bleumarin, pentru ca sunt usor de asortat cu o camasa sau cu un tricou basic. Sunt perfecti pentru ocaziile in care codul vestimentar smart casual trebuie sa fie respectat.

  • pantofi - incaltamintea pe care o alegi in tinutele smart casual trebuie sa reprezinte acel touch final. Alege o pereche de pantofi de barbati cu influente sport, sau unii eleganti, in functie de directia in care vrei sa duci outfitul.

1.4. Pantofi smart casual pentru barbati si femei

Primul lucru pe care trebuie sa il stii este ca stilul smart casual iti permite sa porti aproape orice tip de incaltaminte, atat timp cat in partea superioara ai ales piese vestimentare cu un look coerent. Totusi, pentru a intelege cat mai bine catre ce modele trebuie sa te orientezi, iata cateva idei:

Pantofi smart casual pentru barbati:

  • tenisi si adidasi -  aceasta alegere este potrivita pentru tinutele smart casual de zi cu zi. Incearca sa eviti asortarea lor in cadrul unor evenimente mai pretentioase. 
  • pantofi eleganti - sunt perfecti atat pentru locul de munca, cat si pentru evenimentele de seara. Opteaza pentru o pereche de pantofi barbatesti intr-o culoare maro sau bleumarin si adauga pantaloni chino. 
  • ghete - in timpul sezonului rece, ghetele pentru barbati sunt alegerea perfecta pentru completarea unui look smart casual si se pot purta atat la job, cat si la un restaurant.

Incaltaminte smart casual pentru femei:

  • papuci de dama - trendurile actuale au adus papucii cu toc in preferintele femeilor, iar acest lucru este total de inteles. Au un aspect extrem de elegant si de minimalist, putand fi purtati atat in tinutele de zi cu zi, cat si in cadrul evenimentelor de seara. 
  • cizme de dama - daca vrei sa jonglezi cu look-urile, cizmele sunt incaltamintea perfecta, deoarece iti ofera versatilitate. Alege un model country sau clasic, in culori cat mai neutre, pentru a putea sa le combini cu orice iti doresti.
  • pantofi sport de dama - ii poti folosi doar cu o singura conditie: in partea de sus a outfitului trebuie sa alegi o fusta in forma de A, cu o lungime peste genunchi. In acest fel, aspectul „smart” nu se va pierde in partea „casual” a tinutei. 

2. Smart casual dress code - outfituri in functie de eveniment

In functie de locul in care urmeaza sa mergi sau de evenimentul la care vei participa, trebuie sa alcatuiesti tinute care sa se potriveasca unui anumit dress code. Poti apela in continuare la stilul smart casual, dar ai grija la combinarea pieselor vestimentare. 

Astfel, daca la un eveniment de seara poti purta o pereche de pantofi cu toc inalt si platforma, la job va trebui sa alegi o incaltaminte mai „cuminte”.

2.1. Stilul smart casual office pentru femei

In ceea ce priveste imbracamintea smart casual pentru locul de munca, alcatuirea unei tinute nu ar trebui sa reprezinte o problema, pentru ca tocmai acesta este segmentul fashion de la care a pornit si caruia i se adreseaza. Pentru a avea un outfit in tendinte, dar a parea, in acelasi timp, o persoana serioasa si respectabila, este indicat sa alegi haine din materiale usoare, care lasa pielea sa respire, cum ar fi bumbacul, inul si matasea. De asemenea, mergi pe culori deschise, pentru ca acestea sunt perfecte pentru sezonul cald. In ceea ce priveste incaltamintea, opteaza pentru o pereche de pantofi de dama eleganti. 

2.2. Stilul smart casual office pentru barbati

In principal, smart casual pentru barbati este un stil pe care il poti aborda la locul de munca fara nicio problema, pentru ca se remarca prin eleganta si comoditate. Poti apela la o pereche de pantaloni chino, o camasa alba si un sacou clasic. In ceea ce priveste pantofii pentru barbati potriviti, alege un model din piele cu talpa din spuma, pentru a te simti relaxat toata ziua. 

In cazul accesoriilor, poti renunta la cravata sau papion, dar nu uita de servieta si de curea. Acestea sunt elementele care ii aduc tinutei un touch final.

2.3. Stilul smart casual de seara pentru dame 

Smart casual este un cod vestimentar oarecum ambiguu, care necesita tinute rafinate, dar cu un aer relaxat. De aceea, aspectul perfect necesita echilibru. Cand trebuie sa te imbraci pentru o ocazie speciala si vrei sa apelezi la acest dress code, incearca sa alegi piese care par elegante, dar care iti ofera si confort.

Daca ai fost invitata la o cina intr-un restaurant luxos si ti s-a cerut un dress code smart casual, nu trebuie sa te panichezi. Exista o multime de tinute moderne pe care le poti purta fara sa para prea elegante sau plictisitoare. Ia in calcul o pereche de pantaloni negri simpli, un top cu fara umeri si o pereche de sandale de dama

De asemenea, si in cazul unei nunti sau al unui botez trebuie sa alegi o tinuta potrivita, pentru ca nu iti doresti sa te imbraci prea sofisticat si nici sa arati ca in fiecare zi. Foarte multe femei au renuntat in a mai alege outfituri extrem de elegante, in care nu se simt confortabil pentru aceste evenimente. De aceea, smart casual este stilul perfect pe care sa il abordezi. Alege o rochie chic intr-o croiala confortabila si o pereche de pantofi cu tocuri joase. Poti apela si la costumul masculin negru, cu un top alb cat mai slim. In ceea ce priveste accesorizarea, alege o geanta de dama intr-o culoare cat mai neutra, de o dimensiune mica.

2.4. Stilul smart casual de seara pentru barbati

Daca urmeaza sa participi la un eveniment de seara, alege o tinuta formata din pantaloni chino, o camasa fit, dar renunta la papion sau cravata. Pe deasupra, opteaza pentru un sacou clasic sau un trench lung, pana la glezne.

3. Idei de tinute smart casual in functie de sezon 

Pentru sezonul primavara-vara, doamnele pot apela la rochite cu diferite imprimeuri, fuste, camasi vaporoase, sandale sau tenisi. Nu uita ca, pe langa acestea, sa adaugi si elemente office, care sa mentina un look curat si elegant. In ceea ce priveste o tinuta smart casual purtata pe timpul iernii, trebuie sa schimbi paleta de culori si materialele, in asa fel incat sa iti ofere in continuare un aspect elegant, rafinat si relaxat. Orienteaza-te catre nuante cat mai neutre si texturi precum stofa, pulovere largi tricotate sau camasi cu maneca lunga. De asemenea este indicat sa mergi pe ideea de layering. De exemplu, poarta o bluza cu o rochie fara maneci sau un tricou pe sub o camasa oversized cu dresuri si fusta. Nu uita sa iei cu tine si un palton sau o jacheta pentru serile mai friguroase. 

Pentru barbati, lucrurile sunt putin mai simple. Daca in timpul sezonului primavara-vara pot purta aproape orice elemente din garderoba, care sa imbine perfect stilul office cu cel elegant, in timpul sezonului toamna-iarna, tot ce trebuie sa faca este trecerea la haine mult mai groase. Pentru a avea o tinuta impecabila, adauga un palton dintr-o croiala lejera sau un trench. 

Asadar, stilul smart casual este extrem de versatil si tine doar de tine si de cum alegi sa iti combini hainele pentru a avea un aspect impecabil. Ia in considerare sfaturile de mai sus si nu ezita sa iti creezi tinute originale, cu un aspect unic! 

 


Lasa o apreciere

Aprecierile vor trebui aprobate inainte de a fi publicate

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de confidențialitate și Condițiile de furnizare a serviciilor Google.