Ghete din piele – curatare rapida cu 3 produse din bucatarie

Ghete din piele – curatare rapida cu 3 produse din bucatarie

Odata cu venirea sezonului rece in ceea ce priveste incaltamintea de iarna, barbatii incep sa caute ghete sau sa le scoata din garderoba de anul trecut pe cele deja cumparate. Pentru ca in zilele noastre incaltamintea reprezinta o carte de vizita si participa in crearea primei impresii, nu este de mirare ca 80% dintre femei analizeaza un barbat pornind de la modul in care acesta se incalta. Interesant, nu? Fie ca aceasta informatie iti era deja familiara, fie ca ai aflat-o acum, important este ca incepand de astazi sa acorzi o atentie mult mai mare incaltamintei pe care o porti daca vrei sa fii mereu prezentabil. Cand vine vorba de ghete barbati din piele naturala, acestea necesita o ingrijire aparte. Daca femeile sunt mai atente la detalii si obisnuiesc sa investeasca in diverse produse cosmetice si de intretinere, barbatii, pe de alta parte, sunt mai practici si cauta solutii alternative. De aceea am intocmit pentru tine o lista cu 3 produse gasite la indemana in bucataria proprie cu care iti poti intretine usor perechea ta favorita de ghete.

 1.      Uleiul de masline

Surprinzator sau nu, un prim produs ideal pentru ingrijirea ghetelor din piele este chiar uleiul de masline, unul dintre cele mai folosite ingrediente in bucatarie. Cu un singur strop de ulei de masline iti poti lustrui ghetele tale preferate, oferindu-le o stralucire intensa si astfel le pastrezi ca noi o lunga perioada de timp.

 2.      Otetul

Un aspect pe care nu il poti controla este depunerea de sare de pe incaltaminte ce consta in pete pe suprafata materialelor din piele care se curata greu. Este destul de iritant ca atunci cand vrei sa iesi din casa, ghetele tale preferate sunt fie pline de dare. In acest caz, solutia o reprezinta otetul din bucatarie, recomandat in astfel de situatii. Adauga intr-o ceasca cu apa o lingura de otet, apoi foloseste-te de un prosop de hartie pe care il inmoi in solutia obtinuta si curata gentil ghetele. Datorita proprietatilor sale si aciditatii, otetul este inamicul murdariilor de orice fel, dezinfectand totodata si zonele pe care se aplica. Totusi, ai grija ca otetul sa fie diluat in apa inainte de a-l folosi.

 3.      Ceapa

Unul dintre cele mai banale ingrediente folosite in bucatarie, ceapa, poate face minuni in ingrijirea si curatarea suprafetelor din piele. Pentru curatarea petelor lasate de zapada de pe incaltamintea din piele foloseste cu incredere zeama de ceapa proaspata. Daca nu ai timp sa fierbi ceapa, o poti folosi ca atare in forma cruda cu partea interioara, frecand locurile afectate ale incaltamintei. Nu iti face probleme in privinta mirosului pentru ca acesta va disparea odata ce expui incaltamintea la aer. Daca totusi vrei sa improspatezi mai rapid mirosul lasat de ceapa folosita, poti apela la un deodorant pe care sa il pulverizezi de la indepartare direct pe suprafata ghetelor.

Asadar, acestea sunt principalele 3 produse pe care cu siguranta le ai casa si pe care le poti utiliza oricand ai nevoie sa iti ingrijesti ghetele din piele. Curatarea si ingrijirea simpla si corecta a incaltamintei din piele folosind produse din gospodarie te poate scuti de costuri inutile.


2 aprecieri


  • Diana

    Eu le curat cu o carpa uscata si e ok


  • Marius

    Functioneaza cu uleiul, nu am incercat chiar cu ulei de masilnie dar chiar e ok cu ulei normal.


Lasa o apreciere

Aprecierile vor trebui aprobate inainte de a fi publicate

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de confidențialitate și Condițiile de furnizare a serviciilor Google.