Eleganta la barbati - cea mai buna carte de vizita

Un barbat adevarat, constient de sine, stie cum sa se comporte, cum sa se imbrace si cum sa se incalte. Daca stii si tu ca prima impresie conteaza intotdeauna, atunci esti constient si de faptul ca imaginea pe care si-o fac cei din jur despre tine trebuie intretinuta zi de zi. Chiar daca nu hainele il fac pe om, acestea pot contribui considerabil la construirea unei identitati si iti pot conferi un plus de eleganta si farmec.

Cuprins:

  1. Eleganta la barbati: ce inseamna sa fii elegant?

1.1. Eleganta masculina: cum o obtii?

1.2. Eleganta unui barbat: cea mai buna carte de vizita

  1. Stil si eleganta masculina: ia exemplu de la staruri!

1. Eleganta la barbati: ce inseamna sa fii elegant?

Eleganta la barbati incepe cu atitudinea si cu postura corpului: nu sta cocosat, nu te aseza neglijent. Stai drept si adopta o atitudine asumata si pozitiva. Acest lucru iti va folosi inclusiv tie, pentru ca iti va da o stare interioara mai buna.

Nu uita de gesturi: evita sa te scarpini sau sa tii mainile in buzunare in public. Cand te afli intr-un context social, fii prietenos cu barbatii si amabil cu femeile. Nu vorbi mai tare decat este cazul, nu rade zgomotos, nu folosi cuvinte neelegante.

Abia mai apoi preocupa-te de felul in care arati. Hainele, pantofii si accesoriile tale trebuie sa fie curate si bine intretinute, dar mai ales, sa fie in armonie unele cu altele. Verifica si aranjeaza-ti tinuta de mai multe ori pe parcursul zilei, astfel incat sa nu pari neglijent.

1.1. Eleganta masculina: cum o obtii?

Eleganta masculina se obtine cu grija la comportament, cu atentie la detalii si la armonia outfit-ului: vestimentatie, pantofi barbatesti si accesorii.

Hainele trebuie sa fie croite in acelasi stil si sa fie pe masura ta. Oricat de elegant ar fi un sacou, daca iti este prea larg la umeri sau prea scurt la maneci, vei fi dezavantajat. Eventual, daca forma corpului tau este mai deosebita si iti gasesti mai greu haine pe masura, poti apela la serviciile unei croitorii. Astfel, poti avea hainele potrivite, realizate din materialul pe care ti-l doresti. Pe de alta parte, poti cumpara si haine care nu sunt chiar pe masura ta, cu conditia sa nu iti fie prea mici. Si acestea pot fi modificate la croitorie, unde manecile hainelor si camasilor pot fi scurtate, iar pantalonii – scurtati sau stramtati.

Pantofii trebuie neaparat sa fie confortabili, de calitate si mereu curati! Acorda atentie modului in care ii depozitezi si ii intretii, astfel incat sa ii poti purta cat mai mult timp.

Cureaua ar trebui sa fie asortata cu pantofii – asa spun regulile elegantei clasice.

Geanta, de asemenea, este preferabil sa fie un element care sa vina in completarea intregii tinute. Spre exemplu, un rucsac sau o geanta sport nu se potrivesc la o tinuta office. Alege gentile elegante din piele sau servietele: imaginea de ansamblu va fi mult mai reusita.

1.2. Eleganta unui barbat: cea mai buna carte de vizita

Eleganta unui barbat este, asadar, rezultatul unui cumul de factori. Cu o suta de ani in urma, se punea mult mai mare pret pe eticheta decat in prezent, la nivel de societate. Existau diferente destul de mari intre hainele de zi, de birou, de calatorie sau de gala. Nu numai doamnele, ci si domnii se preocupau constant de tinutele purtate la teatru, opera, concerte sau petreceri.

Insa, eleganta a fost si va fi apreciata intotdeauna, indiferent de vremuri si context, iar pentru un barbat, aceasta este cea mai buna carte de vizita, care denota cultura, educatie si rafinament.

2. Stil si eleganta masculina: ia exemplu de la staruri!

In spatele stilului elegant afisat de starurile de la Hollywood se afla, de cele mai multe ori, o echipa intreaga de stilisti. Chiar daca tu nu te afli in aceasta situatie, te poti inspira insa, din tinutele lor. Poti identifica, in mod sigur, o vedeta masculina pe care o admiri si cu care ai vrea sa te asemeni mai mult.

Asta nu inseamna ca trebuie sa copiezi totul 100%, ci sa identifici elementele care iti plac si care ti s-ar potrivi. Astfel, iti va fi mult mai usor sa-ti definesti propriul stil, facand comparatie intre mai multe tipuri de outfit-uri si abordari si identificand varianta ideala pentru tine.

Sursa foto: Pixabay.com, Unsplash.com


Lasa o apreciere

Aprecierile vor trebui aprobate inainte de a fi publicate

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de confidențialitate și Condițiile de furnizare a serviciilor Google.