Criterii de alegere a ceasurilor barbatesti

O sa intalnesti cu siguranta foarte multe modele de ceasuri barbati si daca vrei ca alegerea ta sa fie buna din toate punctele de vedere, cel mai probabil iti va fi extrem de greu sa iei o decizie. Piata din zilele noastre este suprasaturata de diferitele modele de ceasuri barbati si asta poate sa reprezinte atat un avantaj, cat si un dezavantaj.

Indiferent daca mergi in magazinele de prezentare sau daca alegi sa achizitionezi un ceas din magazinele online ce comercializeaza ceasuri barbati, trebuie sa ai in vedere cateva caracteristici atunci cand vrei sa faci cea mai buna alegere. Ia in considerare aspectele legate de tipul ceasului, precum afisajul, mecanismul, precizia, pretul si brandul.

Criterii de alegere a ceasurilor barbatesti

Tipul ceasului

In functie de tipul lor, ceasurile de mana sunt impartite in ceasuri casual, sport, elegante, specializate si as scoate in afara acestora ceasurile aparute in ultima perioada, ceasurile „smart”. Daca esti o fire activa si practici anumite sporturi, recomandarea ar fi sa te orientezi catre un ceas tip sport, rezistent la socuri si apa. Daca privesti ceasul ca pe un accesoriu pe care il porti zilnic, atunci ar fi bine sa optezi pentru un ceas casual, usor de asortat tinutelor tale. Pentru ocaziile speciale evenimentele care impun un dress code elegant, indreapta-te catre un ceas elegant. Din ceasurile specializate fac parte cele cu cronometru, cronograf si tahimetru, iar despre ceasurile „smart” deja nu mai este nevoie sa vorbim, pentru ca ele sunt deja celebre printre iubitorii de tot ce inseamna inovatie in tehnologie.

Criterii de alegere a ceasurilor barbatesti

Afisajul ceasului

Ceasurile pot sa aiba un afisaj digital sau analog, cele cu afisaj digital fiind preferatele celor care vor ca ceasurile lor sa fie usor de citit.

Mecanismul ceasului

Este un criteriu de luat in seama, pentru ca in functie de acesta preturile ceasurilor pot sa difere destul de mult. Exista mai multe tipuri de mecanisme dupa care ceasurile sunt impartite in ceasuri mecanice, quartz sau hibride. Ceasurile mecanice sunt de obicei cele mai costisitoare, dar si cele mai apreciate in randul acestor accesorii.

Precizia

Pentru persoanele care tin ca totul sa mearga ca la carte in viata lor, precizia ceasului de la mana conteaza foarte mult. Surprinzator ceasurile cu mecanism quartz sunt mult mai precise decat cele mecanice, cele din urma avand abateri de 4-6 secunde pe zi.

Vremurile in care barbatii paseau in primul magazin de ceasuri si petreceau mai putin de 5 minute pentru a alege unul au apus de mult. Astazi, inainte de a merge la shopping barbatii se informeaza si compara produsele inainte de a face o astfel de achizitie.

Tu la ce aspect tii cel mai mult atunci cand alegi un nou ceas?


1 apreciere


  • Diana

    Daca in trecut ma interesa doar aspectul ceasului, acum am deveit mult mai atenta… cu toate acestea nu stiam ca exista diferenta de precizie intre mecanisme… foarte interesant


Lasa o apreciere

Aprecierile vor trebui aprobate inainte de a fi publicate

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de confidențialitate și Condițiile de furnizare a serviciilor Google.