Ce culoare de pantofi merge la rochia verde - 7 Idei de combinatii pentru diferite ocazii

Ce culoare de pantofi merge la rochia verde - 7 Idei de combinatii pentru diferite ocazii

Facand o comparatie cu verdele nemuritor al coniferelor “cu cetina tot verde”, s-ar putea spune ca si tinutele de culoare verde sunt destul de atemporale. Astfel, o rochie verde este oricand o alegere excelentă, indiferent ca ocazia este o sarbatoare precum Craciunul, o nunta sau o simpla iesire in oras cu partenerul. Verdele este o culoare sic si proaspata, ce inseamna echilibru si revitalizare, fiind totodată și un simbol al speranței. 

In functie de forma si materialul din care este confecționata, la o rochie verde poti asorta o gama varianta de incaltaminte, de la tenisi simpli, albi, pana la sandale aurii cu toc stiletto. 

Dar daca nu tipul de incaltaminte reprezinta o dificultate pentru tine, ci te intrebi oare ce culoare de pantofi merge la o rochie verde, cu siguranta acest ghid iti va face mai usoara decizia pe viitor. 

Cuprins

  1. Ce pantofi merg la o rochie verde - Nuante naturale pentru un aspect curat si simplu

            1.1. Negrul te scoate mereu din încurcătură

            1.2. Nuante de crem sau bej

            1.3. Puritatea albului

  1. Ce pantofi merg la o rochie verde - Culori vibrante, care te fac sa iesi in evidenta

            2.1.  Mergi pe contrast si culori puternice

            2.2.  Creeaza echilibru cu o pereche de pantofi albastri 

            2.3.  Nuante metalice pentru un aspect pretios

            2.4.  Imprimeuri

1. Ce pantofi merg la o rochie verde - Nuante naturale pentru un aspect curat și simplu

Nuantele naturale sunt variantele cele mai sigure atunci cand iti doresti o nota clasica, eleganta pentru tinuta pe care o adopti. Pentru evenimentele sau cinele formale, este indicat sa porti culori neutre, ca negru, bej, maro sau alb.

1.1 Negrul te scoate mereu din incurcatura

Pantofii negri sunt aproape intotdeauna o alegere sigura, deoarece sunt usor de asortat la orice. De altfel, acestia reprezinta o piesa de baza in garderoba multor femei. Dar cand vine vorba de verde, acestia vor arata bine in special cu tonurile mai închise, precum kaki-ul, alcatuind astfel tinute perfecte pentru evenimente oficiale sau mai sobre. 

De asemenea, pentru zilele mai friguroase, o pereche de cizme negre din piele sau piele ecologica impreuna cu o rochie de tip creion intr-o nuanta de verde inchis sunt o alegere exelentă pentru o tinuta de mers la serviciu. 

1.2 Nuante de crem sau bej

Incalțarile intr-o nuanta care imită culoarea pielii asigura un aspect natural, potrivit pentru tinutele purtate zi de zi sau la evenimente mai putin formale. 

Asadar, o modalitate usoara de a purta o rochie verde este impreuna cu o pereche de pantofi nud sau bej. Pentru a-i integra cat mai bine in aceasta cromatica, alege o culoare cat mai apropiata de pielea ta.

1.3 Puritatea albului

Pantofii albi creeaza o impresie vizuala foarte proaspata impreuna cu rochiile verzi, ce te duce cu gandul la zilele de primavara sau la mirosul ploii.  Mai mult, albul va complimenta intr-un mod placut toate nuantele de verde, de la verdele inchis pana la nuantele de lime. 

In functie de tipul de pantofi albi alesi, ii poti da rochiei o tenta mai lejera sau, dimpotriva, mai sofisticata. 

Asadar, atunci cand te intrebi cu ce pantofi merge o rochie verde, nu ignora aceasta posibilitate. 

2. Ce pantofi merg la o rochie verde - Culori vibrante, care te fac sa iesi in evidenta

Pentru iesirile cu prietenii sau evenimentele mai animate, te poti juca fara probleme cu nuantele si culorile, poti fi mai creativa in alegerea tinutei si poti iesi din tipare prin combinatii inedite.

2.1 Mergi pe contrast si culori puternice

Daca esti o persoana indrazneata si ai curajul sa te joci cu diferite combinatii de culori, cu siguranta contrastul brusc este ceea ce cauti. Asadar, daca vrei sa mergi in directia opusa neutrului, asocierea rochiilor verzi cu o culoare de contrast este o modalitate distractivă de a te face remarcata.

  • Pantofi rosii

Una dintre clasicele combinații de culori contrastante este cea dintre rosu si verde, adesea asociata cu atmosfera Craciunului. 

Insa, daca iti place aceasta combinatie, nu trebuie sa o porti doar de Craciun. O rochie vaporoasa impreuna cu o pereche de pantofi rosii cu toc jos va alcatui o tinuta plina de energie pentru vara, perfecta pentru o iesire la terasa. 

  • Pantofi galbeni 

Este o combinatie solara, ce inspira multa energie si caldura. Poti asocia o pereche de pantofi galben mustar cu o rochie kaki pentru tinute mai formale, iar pantofii de un galben pal vor merge de minune cu o rochie de un verde smarald.     

  • Pantofi roz și coral 

Daca nu-ti pasa de stereotipuri, cu siguranta stii ca rozul nu este doar pentru fetite sau pentru papusile Barbie, ci dimpotriva, multe nuante de roz pot oferi tinutelor tale un aer destul de sofisticat.

Asadar, pentru zilele cand nu stii ce pantofi merg la o rochie verde, ia in considerare o combinatie de pantofi stiletto cu toc mediu in nuante de roz prafuit ce se pot combina excelent la o rochie de tip taior, sau o pereche de pantofi roz-fucsia din lac, combinati cu o rochie lunga cu pliuri ce va atrage cu siguranta toate privirile.  

  • Pantofi mov 

Rochia verde si pantofii mov creeaza un contrast vizual uimitor. Din pacate, aceasta combinatie este prea putin abordata, insa doamnele increzatoare nu vor ezita sa incerce acest aspect indrăzneț. Pune-ti in evidenta personalitatea si fa-te remarcata in multime cu aceasta combinatie moderna si proaspata.

2.2 Creeaza echilibru cu o pereche de pantofi albastri

Pantofii albaștri completează rochiile verzi intr-un mod cu adevarat incredibil, fara a le lua stralucirea, dar creand o cromatica marina, ce te duce cu gandul la croaziere de lux. Cea mai bună parte este că reduc tonul de lumină al verdelui, fara a-i lua stralucirea.

Desi aceasta optiune nu este foarte populară, asortand o pereche de pantofi albastri cu o rochie intr-o nuanța domolita de verde vei obține o tinuta remarcabila. 

2.3 Nuante metalice pentru un aspect pretios

Culorile metalice sunt o optiune ideala pentru tinutele elegante, de seara, iar cu o pereche de pantofi argintii sau aurii nu ai cum sa dai gres. Orice femeie sofisticata ar trebui sa aiba o astfel de pereche de pantofi. Acestia se vor asorta cu usurinta tuturor tipurilor si dimensiunilor de rochie, de la cele lungi, din materiale fluide, pana la rochiile mini, din catifea. Pentru un efect fabulos, poti opta chiar pentru o culoare mai sclipitoare.

2.4 Imprimeuri

Pentru rochiile fluide, de vara, in nuante calde de verde, poti incerca pantofi cu imprimeuri florale. 

Pentru combinatii ceva mai indraznete poti incerca pantofii cu animal print, insa doar pentru nuante de verde mai inchis, preferabil. Imprimeurile pot fi si partiale, adica doar pe o portiune a pantofului, cel mai adesea pe toc, in cazul pantofilor cu tocul lat.  

Rochiile verzi sunt intotdeauna o alegere buna pentru evenimente sau pentru tinutele de zi cu zi, oferindu-ti un aspect indraznet si sofisticat. Pentru ca impactul vizual sa fie unul placut, indiferent de stilul ce te caracterizeaza, cel mai sigur mod de a spori frumusetea acestor rochii este prin alegerea corecta a pantofilor si a combinatiilor de culori.


Lasa o apreciere

Aprecierile vor trebui aprobate inainte de a fi publicate

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de confidențialitate și Condițiile de furnizare a serviciilor Google.