Calapodul incaltamintei - Tot ce trebuie sa stii despre acest element important al incaltarilor tale

Calapodul incaltamintei - Tot ce trebuie sa stii despre acest element important al incaltarilor tale

Este foarte important ca fiecare persoana in parte sa poarte doar incaltari potrivite picioarelor sale. In cazul in care pantofii te strang sau iti sunt prea largi, poti avea parte de disconfort. De aceea, este recomandat ca in momentul in care pleci in cautarea unor noi incaltari de sezon, sa acorzi atentie atat materialului din care modelul este fabricat, cat si formei si calapodului acestuia. 

CUPRINS

  1. Calapod incaltaminte - Ce este acesta si de ce este atat de important?
  2. Calapod incaltaminte - Sfaturi pentru alegerea incaltarilor potrivite

1. Calapod incaltaminte - Ce este acesta si de ce este atat de important? 

Calapodul incaltamintei la barbati ori femei reprezinta una dintre cele mai importante parti componente ale incaltarilor. Acesta este talpa pantofului, fapt pentru care trebuie intotdeauna sa fie potrivit, pentru a nu provoca dureri ori disconfort in zona picioarelor.

Calapoadele incaltamintei au fost special create pentru a proteja picioarele, fapt pentru care este ideal ca acesta sa ofere cat mai mult confort. Astfel, cu un calapod potrivit, picioarele trebuie sa se simta cat mai comode.

Ceea ce este foarte bine de retinut este faptul ca expertii sustin ca cele mai bune calapoade sunt cele care nu strang laba piciorului, insa care nici nu ii ofera prea multa libertate. 

2. Calapod incaltaminte - Sfaturi pentru alegerea incaltarilor potrivite

Este ideal ca in momentul in care pleci in cautarea unei noi pereche de ghete sau de pantofi, sa acorzi o importanta sporita procesului de cumparare, pentru a nu da gres. Doar in felul acesta, satisfactia si multumirea pot fi dobandite. 

Astfel, daca vrei sa alegi intotdeauna doar incaltarile potrivite pentru tine si picioarele tale, este bine sa tii cont de urmatoarele sfaturi:

  • Probeaza mai multe modele de incaltari

Este ideal ca in momentul in care te afli in magazin sa nu te opresti la prima pereche de pantofi barbatesti sau feminini care iti surade si la care ai gasit marimea pe care o porti. Este indicat sa probezi mai multe modele de incaltari, pentru a putea face comparatii, astfel incat sa porti mereu doar incaltaminte care sa-ti ofere confort deplin. 

Aceasta este o regula esentiala de la care nu trebuie sa te abati, mai ales daca nu-ti doresti sa manifesti mai tarziu diferite afectiuni in zona de jos a corpului.

  • Nu face compromisuri atunci cand vine vorba de incaltari

Foarte multe persoane au tendinta de a cumpara o pereche de incaltari moderne si foarte frumoase, in ciuda faptului ca nu sunt potrivite în totalitate. Multe femei, cu precadere, sunt de parere ca o pereche de pantofi ieftini si cu un aspect extraordinar trebuie neaparat sa fie cumparati, chiar daca tocul este prea inalt sau daca picioarele se simt sugrumate. 

Acest lucru este total gresit, fiindca acest tip de compromis poate conduce la deformarea picioarelor, lucru care poate fi extrem de dureros si de periculos, din mai multe puncte de vedere. De aceea, este esential ca in momentul in care nu gasesti marimea potrivita la modelul preferat din magazin, sa te reorientezi spre o alta pereche de incaltari sau spre un alt brand.

  • Stai cat mai departe de pantofii cu varf ascutit

Incaltarile cu varf ascutit sunt la moda si pot contribui substantial la realizarea unor tinute impecabile si foarte originale, insa acestea sunt foarte incomode si periculoase. 

Pe langa faptul ca degetele stau foarte lipite in interior, iar acest lucru poate conduce la diferite afectiuni ale picioarelor, exista o posibilitate crescuta ca perechea sa nu mai poata fi purtata in scurt timp, din cauza disconfortului creat. 

  • Nu purta doar tocuri

Tocurile au calapoadele destul de abrupte, astfel incat pot sa provoace mari dureri. Chiar daca acest tip de incaltaminte este unul foarte elegant si care poate transforma cu totul o tinuta banala in una extraordinara, este mai bine sa porti tocuri cat mai rar. Acest lucru este stringent pentru evitarea afectiunilor care pot fi cauzate de acest tip de incaltaminte. 

In cele din urma, este necesar sa tii cont de toate aceste sfaturi, pentru a avea mereu parte de drumuri cat mai placute si confortabile.

Sursa foto: Pixabay.com


Lasa o apreciere

Aprecierile vor trebui aprobate inainte de a fi publicate

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de confidențialitate și Condițiile de furnizare a serviciilor Google.