Cadouri pentru sefi: ce alegi pentru ziua de nastere, Craciun sau pensionare?

Un cadou pentru sefi nu este intotdeauna usor de ales, in special atunci cand este vorba de un job nou, unde nu ai apucat sa te acomodezi prea bine. Un dar inspirat nu trebuie sa fie foarte scump si se poate adapta oricarui tip de buget, fie ca este un cadou de zi de nastere sau un cadou de Craciun sau Paste. Schimbul de daruri la birou poate sa fie o ocazie de a te apropia mai mult de seful tau, de colegii tai si de a afla mai multe despre personalitatea lor si felul lor de a fi. Incearca sa adaptezi intotdeauna cadoul in functie de tipul de persoana care urmeaza sa il primeasca. 

Daca nu stii exact ce cadouri pentru sef ai putea alege, am pregatit pentru tine cateva idei si sfaturi care sa te inspire:

Cuprins

  1. Cadou pentru sef: ar trebui sa intrebi ce isi doreste?
  2. Cadouri pentru sefi in functie de ocazie

           2.1 Cadouri pentru sefi de Craciun 

           2.2 Cadouri de zi de nastere pentru sefi

           2.3 Cadouri pentru sefi de pensionare 

     3. Cadouri business pentru sefiIdei de cadouri pentru sefi

1.Cadou pentru sef: ar trebui sa intrebi ce isi doreste?

Atunci cand esti in cautare de cadouri pentru sefi, cu siguranta iti vei dori sa gasesti un dar cat mai potrivit si pe gustul sau. In anumite cazuri poate fi in regula sa il intrebi ce isi doreste, insa trebuie sa o faci intr-un mod delicat:

  • Incearca sa observi inainte de a intreba. Uneori, daca acorzi atentie detaliilor si vorbesti deschis cu seful tau nu va mai fi nevoie sa intrebi ce tip de cadou i-ar placea. Astfel, vei putea sa culegi indicii care sa te ajute sa alegi darul potrivit. Poate seful tau este pasionat de cafea si impartaseste acest lucru cu alt colegi sau poate este pasionat de rame foto si vei observa acest lucru atunci cand treci pe langa biroul sau. Observa cu atentie si incearca sa conturezi cateva din pasiunile sefului tau din discutiile pe care le ai cu acesta, daca nu iti este inca o persoana foarte apropiata.
  • Pune intrebarile potrivite. Nu il intreba direct pe seful tau ce cadou isi doreste, ci mai degraba incearca sa afli ce anume i-ar placea. Spre exemplu, intr-o discutie despre parfumuri, poti intreba ce parfumuri ii plac sau parfumuri poarta. De asemenea, intr-o discutie despre haine poti pune mai multe intrebari pentru a afla ce piese vestimentare ii plac sau cum le alege.
  • Inspira-te de la cei din jur. Cu siguranta ai prieteni sau rude care au cumparat cadouri pentru sef, asa ca le poti cere sfatul daca il consideri de valoare. Inspira-te din alegerile lor si intreaba-i ce parere a avut seful lor de cadoul pe care l-a primit. Acest lucru te va ajuta sa iti faci o idee legata de posibilele daruri pentru care ai putea opta.

2. Cadouri pentru sefi in functie de ocazie

De la cadouri haioase pentru sefi si pana la un cadou pentru seful tau care sa ii ajunga la suflet, nu trebuie sa neglijezi niciodata ocazia, atunci cand cumperi un dar. Acest lucru este valabil pentru toate tipurile de cadouri, deoarece nu numai personalitatea si pasiunile omului sunt foarte importante, ci si motivul pentru care i se ofera un dar. Spre exemplu, un cadou de Secret Santa nu va putea fi oferit cu ocazia unei nunti, deoarece specificul difera foarte tare. Daca ai nevoie de idei de cadou pentru sef in functie de ocazie, iata cateva idei care sa te ajute sa alegi:

2.1 Cadouri pentru sefi de Craciun

Cand vine vorba de  cadouri de Craciun pentru sefi poti opta atat pentru cadouri cu specific de Sarbatori, cat si pentru mici atentii legate de hobby-urile si lucrurile ce il pasioneaza:

  • Canile, fularele, globurile de zapada si alte obiecte cu tema Craciunului, cum ar fi podoabele pentru brad sau ornamentele pentru casa sunt alegeri ideale de cadouri de Secret Santa pentru sefi, atat timp cat ai siguranta ca astfel de obiecte de sarbatoare sunt pe gustul sau. Acestea se potrivesc in special celor ce pretuiesc mult Sarbatorile de Iarna si se bucura de toate obiceiurile, traditiile si evenimentele ce tin de Craciun.
  • Micile atentii sunt perfecte pe post de cadouri pentru sefi de Craciun. Poti opta pentru cafea deosebita, dulciuri fine sau o sticla de whiskey in editie de iarna. Alege in functie de preferintele sefului tau si de bugetul stabilit.

2.2 Cadouri de zi de nastere pentru sefi

Cadourile de zi de nastere pot fi personale, comparativ cu cele de Craciun, care rareori sunt foarte personale. Daca esti in cautarea unui cadou pentru sef de ziua lui, poti opta pentru haine, accesorii, parfumuri sau chiar bauturi fine:

Cadouri pentru sefi barbati

Un cadou pentru un sef de sex masculin nu trebuie sa te puna prea mult pe ganduri. Concentreaza-te pe stilul lui personal pentru alege un dar care sa il impresioneze:

  • Seturi de cadou pentru barbati. Cureaua si portofelul sunt accesorii pe care majoritatea barbatilor le folosesc, iar seturile ce le contin pe amandoua sunt o idee excelenta de cadou pentru un sef barbat. Opteaza pentru culori clasice, cum ar fi negru, bleumarin sau maro.
  • Pentru un cadou care merge mai mult spre zona casual si sport, poti opta pentru un model din gamele de rucsacuri barbati. Daca seful tau este pasionat de tehnologie, alege un rucsac smart ce are port extern si cablu USB inclus.
  • Tot la categoria cadouri pentru un sef barbat se incadreaza si trabucurile sau bauturile speciale. O cutie de trabucuri de calitate sau o sticla de coniac ori whiskey vechi pot fi o alegere buna, daca stii ca ar fi pe placul sefului tau.

Cadouri pentru sefi femei

Atunci cand esti in cautare de cadouri pentru seful tau, iar aceasta este femeie, poti opta pentru daruri clasice:

  • Parfumuri consacrate. Alege un parfum consacrat, precum Chanel No.5, Dior Miss Dior sau Lancome La vie est belle pentru a o surprinde.
  • O piesa vestimentara feminina. Alege din game de rochii dama elegante sau office pentru a-i face o bucurie sefei tale.
  • O geanta eleganta. O geanta este un dar clasic pentru o doamna sau domnisoara si o poti alege in functie de stilul ei vestimentar.  Daca nu stii sigur ce geanta ar fi potrivita, poti alege din modele de portofele dama unul care se aseamana cu cele pe care le are deja.

2.3 Cadouri pentru sefi de pensionare

Cadourile pentru pensionarea sefului sunt de obicei mai dificil de ales deoarece marcheaza un eveniment important atat in cariera, cat si in viata sa. Iata cateva idei de cadouri pentru sefi ce se pensioneaza:

  • Un tablou cu semnificatie.Un tablou, fie el pictat sau foto cu o semnificatie legata de cariera, experienta la locul de munca, noi inceputuri sau aprecierea ce i-o porti poate fi o super alegere.
  • 2.4 Cadouri business pentru sefi

    Evenimente formale, cum ar fi cinele de afaceri sau conferintele pot fi si ele motive pentru oferirea unui cadou:

  • Cadouri business pentru sefi barbati. Alege butoni pentru camasa, o cravata, un ceas sau un cadou clasic, cum ar fi trabucurile ori o sticla de bautura fina.
  • Cadouri business pentru sefi femei. Poti opta pentru accesorii, cum ar bijuteriile din aur ori argint, pentru parfumuri clasice sau pentru esarfe din materiale ca matasea ori satinul.
  • 3. Idei de cadou pentru sefi

    Atunci cand nu exista nicio ocazie speciala sau poate toate cadourile pentru ocazii speciale nu ti se par potrvite si te intrebi “Ce cadou pentru seful meu sa aleg?”, incearca sa te indepartezi de ideile clasice si sa alegi ceva “diferit”. Ideile de cadou pentru sef nu trebuie intotdeauna sa fie previzibile:

    Cadourile pentru sefi reflecta admiratia, respectul si prietenia si nu trebuie sa fie perfecte. Cadoul perfect este aproape imposibil de ales, insa un dar care sa transmita bune intentii si sa aduca zambetul pe buze nu este greu de gasit. Ia in considerare personalitatea, stilul si pasiunile sefului tau atunci cand ii alegi cadoul si nu te stresa prea tare gandindu-te prea mult daca ii va placea sau nu. Mai presus de valoarea materiala a unui cadou sta gestul pe care il reprezinta. Inspira-te din ideile de mai sus pentru a-i oferi sefului tau un dar care sa ii aduca o bucurie sincera.

    Sursa foto: Pexels


    Lasa o apreciere

    Aprecierile vor trebui aprobate inainte de a fi publicate

    Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de confidențialitate și Condițiile de furnizare a serviciilor Google.