Pielea ecologica - Tot ce trebuie sa stii despre acest material atat de popular
Pielea ecologica - Tot ce trebuie sa stii despre acest material atat de popular
Multe produse sunt realizate din piele naturala, insa si mai multe sunt confectionate din piele ecologica. Pielea ecologica este un material foarte popular, care a luat cu asalt piata. Acesta este regasit in foarte multe industrii, numeroase produse fiind fabricate cu ajutorul lui.
Cele mai multe persoane prefera pielea ecologica in locul pielii naturale, pentru a proteja cat mai mult animalele. Persoanele care lupta impotriva exploatarii animalelor poarta doar acest tip de material, fiindca nu pune in pericol vietatile si reuseste sa arate la fel de chic ca pielea naturala.
CUPRINS
- Ce este pielea ecologica?
- Produsele care pot fi realizate din piele ecologica
- Caracteristicile esentiale ale materialului
- Pielea ecologica - Intretinere si curatare de nota 10
- Cum recunosti usor pielea ecologica
1. Ce este pielea ecologica?
De cate ori te-ai intrebat ce inseamna piele ecologica? Cu siguranta auzi de foarte multe ori in jurul tau despre acest tip de material, dar este foarte important sa te pui la curent si cu ce este acesta, de fapt.
Pielea ecologica este un material de calitate care se aseamana foarte mult cu pielea naturala si care are in compozitie poliester acoperit cu clorura de polivinil. Altfel spus, acesta este un material sintetic, dar care arata extraordinar de bine si se comporta ca la carte in foarte multe conditii.
In plus, ceea ce este foarte interesant de retinut este faptul ca acest tip de material ofera utilizatorilor o multime de avantaje, care nu pot fi trecute cu vederea. Astfel, este un material care trebuie sa fie luat in vedere, fiindca nu este de slaba calitate si nu dezamageste, decat daca nu este intretinut asa cum trebuie.
2. Produsele care pot fi realizate din piele ecologica
Atunci cand auzi de piele ecologica, cu siguranta te duci cu gandul la incaltaminte. Este adevarat ca se fabrica o multime de modele de incaltari pentru barbati si incaltaminte pentru femei si copii din aceasta. Pielea ecologica este un material care poate fi manevrat cu mare usurinta, motiv pentru care cele mai moderne incaltari, indiferent de sezon, sunt realizate din acest material.
Ceea ce il face atat de popular in randul industriei de incaltaminte si nu numai este intretinerea extrem de facila.
In plus, pielea ecologica este prezenta si in ceea ce priveste imbracamintea. Exista atat geci din piele, cat si pantaloni, rochii sau diferite bluze. Acestea sunt in tendinte si extrem de versatile, motiv pentru care pot fi luate in considerare, indiferent de eveniment.
Aceste calitati atat de importante fac ca hainele din piele ecologica sa fie atat de apreciate de oamenii din lumea intreaga.
Nici cand vine vorba despre accesorii pentru barbati sau pentru femei, pielea ecologica nu este data la o parte. Cele mai multe curele sunt realizate din aceasta, la fel si o mare varietate de genti. Acest lucru este posibil datorita faptului ca pielea ecologica este disponibila pe piata in diferite culori. In acest fel, pot exista diverse nuante de genti sau de diferite accesorii care trebuie sa fie asortate cu restul imbracamintei, pentru ca look-urile sa fie perfecte.
Ceea ce este foarte interesant de retinut este faptul ca din ce in ce mai multe tipuri de accesorii sunt fabricate din piele ecologica. Motivul consta in faptul in faptul ca pielea ecologica este foarte versatila si are un aspect aparte, elegant.
In plus, exista mai multe tipuri de piele ecologica din care sunt realizate cele mai multe articole de imbracaminte, incaltaminte si accesorii. Acestea sunt: piele ecologica intoarsa, piele ecologica matlasata si piele ecologica perforata.
Pe de alta parte, pielea ecologica este utilizata si in design interior. Astfel, exista o multime de scaune, canapele sau fotolii care sunt tapitate cu piele ecologica. Aceasta este mai ieftina decat pielea naturala si reprezinta o alternativa de succes, atunci cand vine vorba despre zona de mobilier.
Piesele de mobilier realizate in acest fel pot completa cu mare usurinta amenajarile moderne, cele vintage ori cele industriale sau minimaliste. Varietatea de stiluri de amenajare este direct proportionala cu versatilitate materialului.
In plus, daca te orientezi spre o canapea din piele ecologica pentru un living amenajat intr-un mod simplist, trebuie sa stii ca aceasta poate reprezenta cu usurinta piesa de rezistenta a camerei. O singura piesa de mobilier din piele ecologica poate scoate incaperile din anonimat, iar oricine indrageste design-ul interior va aprecia acest lucru.
Acum ca ai aflat unde poti intalni acest material atat de frumos, nu-ti ramane decat sa descoperi care sunt caracteristicile care ii ofera aceasta popularitate enorma.
3. Caracteristicile esentiale ale materialului
Dupa cum ai aflat deja, pielea ecologica poate fi intretinuta foarte usor, insa nu doar aceasta este calitatea de baza al acestui material. Mai sunt multe alte motive pentru care este necesar sa te orientezi spre pielea ecologica, atunci cand vine vorba despre anumite produse.
Printre acestea se numara:
- Durabilitate
Daca pielea ecologica este intretinuta ca la carte, aceasta poate rezista foarte bine in timp. Se poate rupe doar in cazul unor curatari inadecvate sau al unei ingrijiri precare. Astfel, daca ai cat mai multa grija de incaltarile din piele ecologica, de exemplu, atunci te poti bucura timp indelungat de acestea.
- Elasticitate
Pielea ecologica este elastica, lucru care ii ofera un plus de calitate. Drept urmare, acest tip de material nu se deterioreaza dupa doar cateva purtari, asa cum se intampla in cazul altor tipuri de materiale.
In cazul unei perechi de pantofi de dama din piele ecologica, aceasta se muleaza pe forma piciorului.
- Impermeabilitate
Un alt avantaj destul de important consta in faptul ca pielea ecologica este impermeabila. Astfel, poti purta o pereche de ghete prin cei mai mari nameti sau prin cele mai adanci balti, fiindca nu exista niciun risc sa te uzi in zona picioarelor.
In ceea ce priveste imbracamintea, o geaca din peiele ecologica este ideala pentru zilele ploioase, fiindca nu permite picaturilor sa ajunga la piele.
- Aspect
Pielea ecologica se aseamana destul de mult cu pielea naturala, care este foarte luxoasa si are un aspect unic. Astfel, pielea ecologica joaca un rol foarte important pe scara materialelor cu un aspect extraordinar, rafinat si sofisticat.
- Versatilitate
Versatilitatea pielii ecologice este data de faptul ca aceasta este ideala pentru mai multe tipuri de produse. In plus, aceasta calitate este direct proprotionala cu faptul ca rucsacurile de piele ecologica, de exemplu, pot fi gasite pe piata in mai multe nuante si sub diferite forme, astfel incat acestea sa se potriveasca gusturilor fiecarei doamne.
In ciuda faptului ca pielea ecologica nu este una premium, asa cum este, de exemplu, pielea naturala, aceasta trebuie sa fie luata in considerare datorita tuturor avantajelor prezentate anterior. Acest material nu este unul care trebuie sa fie trecut cu vederea, fiindca poate aduce zambetul pe buze oricarui cumparator.
4. Pielea ecologica - Intretinere si curatare de nota 10
Atunci cand vine vorba despre intretinerea si curatarea pielii ecologice, trebuie sa tii cont de cateva sfaturi si sa nu te abati de la acestea. Este foarte important sa faci tot acest proces ca la carte, pentru a nu cauza efecte nedorite asupra materialului.
In primul rand, este recomandat sa nu speli niciodata incaltarile din piele ecologica la masina de spalat, fiindca aceasta implica un proces destul de dur de curatare, caruia materialul nu i-ar putea face fata. Chiar daca pielea ecologica este rezistenta la apa, acest lucru nu inseamna ca este rezistenta si la sutele de rotatii pe minut.
Daca tu consideri ca incaltarile din piele ecologica sunt mult prea murdare, pentru a le mai purta, este bine sa inmoi o bucata de carpa in apa calda si sa stergi cu aceasta toata suprafata incaltamintei. Acest proces de curatare si intretinere este mult mai bland si nu poate afecta structura materialului.
In al doilea rand, este necesar sa stergi in mod regulat praful de pe acest tip de incaltari. Totul se face cu ajutorul unei carpe uscate, cu care trebuie sa treci usor peste suprafata cizmelor ori a pantofilor preferati.
Dupa ce ai facut acest lucru, este recomandat sa lustruiesti incaltarile de indata, cu ajutorul unei creme de pantofi in aceeasi nuanta cu cea a incaltarilor tale.
In plus, este bine sa incerci sa inmoi pielea ecologica in diferite tratamente si uleiuri speciale, pentru ca aceast sa-si mentina elastice timp indelungat. Acesta este un alt pas care conduce la mentinerea aspectului intact la incaltamintei din piele ecologica.
Este foarte important de retinut ca in cazul in care te confrunti cu un strat destul de gros de murdarie, caruia nu crezi ca i-ai putea face fata prin intermediul soluțiilor prezentate mai sus, sa apelezi la o firma care sa te ajute in acest sens.
Aceasta este singura modalitate prin care iti poti face incaltarile sa straluceasca intr-un mod cat mai profesional posibil. Cu siguranta vei avea aprecia rezultatul final oferit de catre specialisti.
5. Cum recunosti usor pielea ecologica
Exista mari sanse sa confunzi piele naturala cu cea ecologica sau invers, fiindca acestea doua arata destul de asemanator. Cu toate acestea, exista cateva trasaturi care le diferentiaza unele de altele. Trebuie sa fii foarte atent la acestea, pentru a sti cu exactitate in ce fel de produs investesti banii.
Astfel, pielea ecologica se caracterizeaza prin:
- Miros
Pielea ecologica are un miros aparte. Astfel, daca vrei sa te convingi ca noile incaltari sunt din piele ecologica, atunci miroase-le.
In cazul in care miroase a substante chimice si vinil, atunci poti fi sigur ca noua pereche de pantofi sau de mocasini este din piele ecologica.
Aceasta este una dintre cele mai rapide si usoare metode depistare a pielii ecologice, care niciodata nu da gres.
- Aspect
Chiar daca la prima vedere pielea naturala cu cea sintetica pot fi considerate identice, exista cateva detalii prin care cele doua tipuri de materiale se deosebesc in mod clar.
Trebuie sa stii ca intotdeauna pielea naturala prezinta linii fine si pori de dimensiuni mici la suprafata, pe cand pielea ecologica nu are astfel de detalii.
Chiar daca tehnologia a avansat extraordinar de mult, inca nu s-a inventat metoda prin care sa poata fi imitate aceste detalii unice ale pielii naturale.
Cu alte cuvinte, priveste cat mai bine incaltamintea in momentul in care o cumperi, pentru a sti cu exactitate care este materialul din care aceasta este fabricata.
- Spatele materialului
Partea din spatele pielii ecologice este textila, pe cand pielea naturala este aspra la atingere pe partea inferioara. Prin urmare, analizeaza cu atentie spatele pielii, pentru a vedea daca ce tip de piele este vorba, atunci cand doresti sa cumperi o noua pereche de incaltari.
Este indicat ca intotdeauna sa pui in practica toate metodele prezentate, pentru a plati mereu doar pretul corect pe produsele pe care ti le doresti. Este foarte important sa nu te lasi influentat de pretul oferit de catre magazin, fiindca acesta poate fi de multe ori inselator. Astfel, chiar daca stii ca pielea naturala este mult mai scumpa fata de cea ecologica, este mai bine sa verifici, pentru a te asigura.
Doar in felul acesta, poti fi cu adevarat satisfacut si multumit de alegerile facute cu privire la cumparaturi.
In cele din urma, alege pielea ecologica, fiindca acesta iti poate veni in ajutor in multe privinte. Ia-o in considerare atat atunci cand vine vorba despre look, cand si trebuie sa renovezi sau sa reamenajezi in casa.
Sursa foto: Pexels.com
Lasa o apreciere