Cum cureti complet un rucsac dama?

Fie ca iti indragesti noua ta achizitie din categoria rucsacuri dama si vrei sa o pastrezi cat mai departe de pete, fie ca esti mama si ai mereu grija ca rucsacurile cu care copii merg la scoala sa fie mereu curate, intotdeauna ti-a fost greu sa te gandesti cum sa cureti perfect aceste articole.

De cele mai multe ori, fiind prinsa cu treaba, poate parea tentant sa arunci rapid un rucsac dama in masina de spalat si sa scapi de griji insa asta nu este cea mai buna solutie. De ce? Pentru ca, in functie de model, pe eticheta sunt mentionate instructiuni folositoare cu privire la modul de curatare sau pentru ca acestea pot avea aplicatii sau sisteme de inchidere care ar putea fi distruse.

Exista cateva trucuri si sfaturi pentru a curata perfect un rucsac dama fara a-l deteriora sau dezlipii vreo aplicatie a acestuia. Iata ce ar fi bine sa faci: - verifica toate compartimentele rucsacului pentru a te asigura ca este complet gol apoi intoarce-l invers si scutura-l bine. Vei fi surprinsa sa descoperi ca, desi tocmai ce l-ai cautat, din el vor cadea toate capacelele de le pixuri, clamute pierdute sau monede gramezi. Nu cred ca vrei sa speli neaparat toate lucrurile acestea.

- inainte sa bagi rucsacul la masina de spalat, este indicat sa citesti eticheta pentru a stii ce program sau ce temperatura a apei sa folosesti.

- verifica toate elementele decorative care s-ar putea desprinde in timpul spalarii pentru a le indeparta.

- daca rucsacul prezinta pete ceva mai dificile precum cele de ulei care par imposibil de eliminat, poti aplica pe pata respectiva amidon de porum sau praf de copt pentru 15 minute. Aceste ingrediente au scopul de a absorbi uleiul, eliminand petele.

- in caz de pete ce cerneala, exista o solutie ce poate parea usor ciudata: acopera zona patata cu fixativ pentru par, lasa cateva minute sa actioneze si sterge apoi cu o carpa curata. Pe cat poate parea de ciudat, pe atat este de eficient.

Nu uita, chiar daca este “doar” un rucsac, felul in care acesta arata poate transmite multe despre tine, iar o geanta murdara cu siguranta nu va transmite un mesaj pozitiv.


3 aprecieri


  • Mariana

    A mai incercat cineva cu fixativ? Trebuie sa fie o marca anume? Oare merge si la pasta de pix?


  • Laura

    Daca e din material textil eu am bagat mereu la masina de spalat.


  • Raluca

    Nu stiam trucul cu fixativul, insa e eficient. Multumesc tare mult


Lasa o apreciere

Aprecierile vor trebui aprobate inainte de a fi publicate

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de confidențialitate și Condițiile de furnizare a serviciilor Google.