Cele 4 reguli de baza in asortarea sosetelor la pantofi

Cele 4 reguli de baza in asortarea sosetelor la pantofi

Una dintre cele mai mari dileme ale garderobei masculine o reprezinta, fara doar si poate, sosetele si purtarea corecta a acestora la pantofi barbati. Asortate sau nu, scurte sau lungi, colorate sau simple, sosetele pot fi in egala masura eticheta celui care le poarta, asemenea perechii sale de pantofi. Daca, spre exemplu, incaltamintea este punctul definitoriu al tinutei, sosetele trebuie sa completeze intregul look, aducand un plus de stil. Pentru ca in acest sens, alegerea ciorapilor poate fi o provocare pentru tine pe care va trebui sa o castigi, am intocmit o lista cu cele 4 reguli de baza in alegerea sosetelor pentru pantofi de care sa tii cont astfel incat sa te afisezi corect in orice context.

Regula 1: alege ciorapi in culori care sa coincida cu cea a costumului si mai deschise la nuanta decat pantofii. Motivul este simplu: crearea unui aspect vizual uniform si estetic. Exclude ciorapii albi din tinutele office. Opteaza pentru culori ceva mai intense in activitatile sportive si de relaxare. Stai departe de sosetele cu aplicatii si cu imprimeurile cu personaje daca vrei sa afisezi un look serios. Poti alege ca si alternativa sosetele cu desene discrete, in diferite forme geometrice.

Regula 2: daca obisnuiesti sa porti pantofi, atunci cu siguranta ca vei dori ca sosetele tale sa fie lungi. Ai grija sa nu dezvalui pielea picioarelor pentru a nu parea fara stil. Aspectul picioarelor goale la barbati distrage atentie si denota lipsa de eleganta.

Regula 3: fii atent la eticheta sosetelor si alege-le pe cele din bumbac natural, subtire si de calitate. Sosetele pentru pantofi trebuie sa fie confortabile astfel incat sa lase pielea sa respire, materialele sintetice din compozitie ramanand cat mai mici posibil. In plus, ai in vedere ca sosetele pe care le porti sa nu fie largi, ci sufucient de stranse pe picior astfel incat sa nu puna presiune asupra picioarelor.

Regula 4: spala ciorapii in fiecare zi. Este important sa nu imbraci aceeasi pereche de sosete de pe o zi pe alta, atat din punct de vedere igienic, cat si stilistic. Totusi, ca sa nu te confrunti cu problema curatarii sosetelor zilnic, iti poti achizitiona 7 perechi pe care sa le alternezi in fiecare zi a saptamanii. In acest fel, te vei asigura ca ai o tinuta completa in fiecare zi, marind totodata si durata de viata a sosetelor.

In alta ordine de idei, sosetele trebuie sa se armonizeze cu pantalonii, intrucat reprezinta o extensie a acestora. Daca porti pantaloni in culori deschise, atunci iti poti asorta sosetele la pantofi. Pentru tinutele mai sobre si lipsite de culoare, alege sosetele in nunante cat mai inchise. Chiar si asa, alegerea sosetelor ramane la discretia si latitudinea fiecaruia. Cel mai important lucru este, in primul rand, ca tu sa te simti confortabil in pielea ta si mai ales cu ceea ce porti. Nu uita, insa, ca orice piesa vestimentara pe care o afisezi transmite in jurul tau un mesaj despre stilul si personalitatea ta.


1 apreciere


  • Stefan R.

    Mi-ar prinde bine sa imi pregatesc 7 perechi de sosete pentru toata saptamana, de multe ori observ ca nu mi se asorteaza sosetele cu pantofii sau pantalonii dupa ce ies din casa, bineinteles grabit :))


Lasa o apreciere

Aprecierile vor trebui aprobate inainte de a fi publicate

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de confidențialitate și Condițiile de furnizare a serviciilor Google.