Cadouri pentru tati: idei simple, dar utile pentru orice ocazie

Sa faci un cadou in ziua de azi poate parea dificil datorita numarului mare de produse pe care le poti darui celor dragi. Daca in cazul femeilor este mai usor sa alegi ceva care sa ii faca placere, multi barbati prefera lucrurile utile pe care le pot folosi pentru perioade mai lungi de timp, asadar, pentru ei placutul trebuie imbinat cu utilitatea.

O persoana speciala este tata, iar un cadou pentru acesta probabil ca vrei sa intruneasca mai multe criterii, printre care unul dintre cele mai importante este si sa demonstreze cat de mult il iubesti si apreciezi.

Mai jos poti gasi inspiratie pentru diferite cadouri pentru tati care pot fi oferite cu diverse ocazii si cu ajutorul carora ii poti face unuia dintre cei mai importanti barbati din viata ta ziua minunata. 

Cuprins

  1. Cadou pentru tata in zilele speciale

1.1. Cadouri pentru tati de ziua lor

1.2. Idei de cadou pentru tata de ziua onomastica

1.3. Cadouri pentru tatici de sarbatori

  1. Cadou pentru tati la ocazii deosebite

2.1. Cadouri pentru tata pentru succese profesionale

2.2. Idei cadou pentru tata cu ocazia aniversarii casatoriei

2.3. Cadouri pentru tati la pensionare 

1. Cadou pentru tata in zilele speciale

Se poate ca nu de putine ori sa te fi intrebat „ce cadou as putea sa aleg pentru tatal meu?’’, mai ales in ziua de azi, cand ai atat de multe optiuni la dispozitie. Cand nu ai nici foarte mult timp la dispozitie, te poti ghida dupa doua elemente: utilitatea si placerea celui pentru care il alegi, mai ales ca fiind membru al familiei, poti renunta la tiparele obisnuite si eticheta care se aplica in cazul colegilor de serviciu si prietenilor. Mai mult, poti intreba ce anume ii lipseste sau isi doreste pentru a-i putea darui un obiect util.

Este bine ca in alegerea unui cadou pentru tati sa pleci de la ocazia cu care il vei oferi. Din fericire, in ziua de astazi, exista foarte multe momente in viata unei persoane care merita sarbatorite, si de fiecare data insemnatatea darului este recomandat sa fie pe masura prilejului.

Pentru a-ti face alegerea usoara, te poti ghida dupa cateva criterii destul de simple. Astfel, te poti orienta dupa urmatoarele aspecte:

  • daca sarbatoriti un moment special doar al lui, cum ar fi ziua de nastere sau onomastica;
  • daca este o sarbatoare obisnuita, precum Pastele sau Craciunul;
  • daca sarbatoarea are legatura cu alte momente din viata sa, precum o reusita pe plan profesional.

Un alt criteriu dupa care te poti ghida este varsta tatalui tau. Este bine sa stii, insa, ca exista cadouri care se potrivesc foarte bine tuturor barbatilor, asadar, nu trebuie sa tii cont de acest aspect de fiecare data.  

Plecand de la aceste premise, te poti orienta catre mai multe idei de cadou pentru tata cu ajutorul caruia sa ii arati cat de mult il pretuiesti. Mai mult decat atat, se poate sa observi ca lucrurile simple sunt adeseori mai apreciate decat cele complexe. In schimb, poti pune accent pe calitate in momentul in care faci alegerea.

1.1. Cadouri pentru tati de ziua lor

Una dintre cele mai speciale ocazii care merita marcate cu un cadou special pentru tata este ziua de nastere. Desi exista foarte multe obiecte sau lucruri pe care le poti oferi, cele de piele, precum portofelele barbatesti sau chiar servietele pentru birou pot fi printre cele mai bune idei. Acestea sunt potrivite din mai multe motive, printre care:

  • este un cadou util, dar de efect, care ii va aduce mereu aminte de tine;
  • este un dar care poate fi folosit pentru o perioada lunga de timp.

Un alt aspect legat de utilitatea unui astfel de cadou este si ca parintii uneori evita inlocuirea lucrurilor mai vechi, asadar, un asemenea dar este adeseori binevenit.

O alta idee de cadou de ziua tatalui poate fi si o pereche de incaltaminte pentru barbati de piele, mai ales ca nu vei intampina dificultati in alegerea numarului sau putand sa te sfatuiesti cu mama in gasirea celui potrivit.

Daca nu esti sigura de alegerea facuta sau nu ai foarte mult timp la dispozitie, poti sa iti intrebi tatal de ce ar avea nevoie. Desi se spune ca acest lucru nu se face, atunci cand doresti sa oferi ceva cu adevarat util unui barbat care este prea ocupat si nu are timp sa isi ia ceva de care are nevoie, cadoul pe care el si-l doreste poate fi cel mai potrivit.

1.2. Idei de cadou pentru tata de ziua onomastica

Desi nu la fel de importanta ca ziua de nastere, si onomastica are nevoie de anumite idei de cadouri pentru tati, aceasta putand fi marcata de daruri cu insemnatate aparte.

Daca doresti sa arati cat de mult iti apreciezi tatal, o curea de barbati sau un portofel poate fi alegerea potrivita cu o astfel de ocazie. Mai mult, acestea sunt accesorii care pot fi personalizate, astfel incat sa adaugi un mic plus cadoului ales.

Zilele onomastice pot fi petrecute cu familia restransa sau cu mai multi prieteni, asadar, te poti sfatui si cu acestia in alegerea unui cadou potrivit pentru tata pentru a te asigura ca alegi ceva deosebit.

Daca esti in cautare de cadouri, te poti orienta si dupa anotimpul in care este petrecerea. Astfel, un articol de sezon poate fi o alegere potrivita atunci cand doresti sa oferi un lucru util de care o persoana atat de draga sa se poata bucura.

Alegerea unui cadou pentru un barbat, in special pentru tata, se poate baza pe cat de practic este obiectul pe care il oferi, mai ales cu ocazia onomasticii.

1.3. Cadouri pentru tatici de sarbatori

Craciunul si Pastele sunt sarbatori de suflet, astfel ca ai nevoie de idei de cadouri pentru barbati pentru aceste perioade deosebite din an. Nici in acest caz nu este recomandat sa faci rabat la calitate, astfel ca un set cadou poate fi o idee buna.

Impachetat corespunzator si cu mici elemente care sa aduca aminte de perioada anului pe care o sarbatoriti, fie ca alegi un rucsac, fie ca alegi un set format din portofel si curea, acestea pot fi solutii bune pentru un cadou pentru tati de orice varsta. De asemenea, nimic nu aduce aminte mai mult de o vacanta decat o geanta de voiaj pe care parintii tai o pot folosi cu placere atunci cand pleaca in concediu.

Sarbatorile sunt momente de liniste, astfel incat poti alege cadouri care sa inspire pacea si caldura familiei, dar care sa fie si practice in acelasi timp. Exista foarte multe idei din care poti alege, iar atunci cand iti cunosti parintii foarte bine, este mai usor sa te hotarasti asupra unuia care sa le faca placere cu aceste ocazii si nu numai.

2. Cadou pentru tati la ocazii deosebite

Orice ocazie speciala trebuie sarbatorita, indiferent ca este vorba despre o zi de nastere sau un succes profesional. Un barbat implinit este unul care are o familie de care este mandru, dar si o cariera frumoasa.

Pentru ca te vei bucura de fiecare succes repurtat de tatal tau si doresti sa ii arati cat de mult il apreciezi, cu siguranta vrei sa ii daruiesti un cadou pentru fiecare data cand reuseste sa se faca remarcat din punct de vedere profesional, dar si cu ocazia pensionarii sau chiar a aniversarii casatoriei sau a unui anumit numar de ani in campul muncii.

Pentru toate acestea exista idei de cadouri utile si practice pe care i le poti face, astfel incat sa inteleaga cat de mult inseamna pentru tine. De cele mai multe ori simplitatea poate spune mai multe decat complexitatea, astfel ca daca doresti sa alegi aceasta varianta nu poti da gres.

2.1. Cadouri pentru tata pentru succese profesionale

Succesele profesionale merita apreciate, mai ales ca acestea nu sunt atat de dese. Fie ca este vorba despre un contract incheiat de tatal tau, aniversarea unui numar de ani intr-o firma sau chiar in campul muncii, acesta poate fi un motiv pentru a-i face un cadou.

Desi nu pare o ocazie cu adevarat speciala, un succes in cariera merita sarbatorit si poate fi marcat cu un cadou special personalizat. Pentru ca nu are o valoare sentimentala, ci una simbolica, iata cateva idei de cadouri pentru tati cu aceasta ocazie:

  • un rucsac pentru serviciu pe care poti inscriptiona numele tatalui tau si data;
  • un portofel de piele de care cu siguranta tatal tau se va bucura;
  • o geanta sau o servieta, in functie de locul in care lucreaza tatal tau.

Un cadou pentru tata cu o astfel de ocazie se poate baza pe un obiect pe care acesta il poate folosi la serviciu, asadar, daca pana acum nu ai avut in vedere o asemenea ocazie, nu este prea tarziu sa o pui in practica acum, mai ales ca orice moment este bun pentru a-i face un dar uneia dintre cele mai dragi si apropiate persoane.

Printre momentele pe care le poti sarbatori cu cadouri deosebite este si aniversarea casatoriei, mai ales daca doresti sa faci daruri separate fiecarui parinte in parte.

2.2. Idei cadou pentru tata cu ocazia aniversarii casatoriei

Orice aniversare a casatoriei este o ocazie speciala care trebuie sarbatorita in familie. Si pentru ca nu poate fi trecuta cu vederea cu un simplu cadou pentru amandoi parintii, te poti gandi la cate ceva pentru fiecare in parte, mai mult cu cat cu aceasta ocazie poti iesi din tiparele conform carora darurile de cuplu sunt cele mai potrivite.

Daca esti in cautarea unui cadou pentru tatici, dar si pentru mamici, cu prilejul aniversarii relatiei lor, poti alege seturi pentru fiecare in parte. Astfel, fiecare se poate bucura de ceea ce a primit.

Atunci cand doresti sa ii ajuti sa iasa din cotidian si daca acestia sunt persoane active, un cadou simplu si practic este cate o pereche de pantofi pentru a iesi, a se plimba si a petrece timp de calitate impreuna. Desi nu pare tipul de dar clasic, acesta poate fi mult mai apreciat decat lucruri de care nu se pot folosi.

Exista o multime de idei, printre ele cele clasice, precum cartile sau diverse obiecte, dar daca doresti ca tatal tau sa poata folosi respectivul dar, poti avea in vedere si accesorii barbatesti utile pe care acestia nu le iau in seama sau nu le schimba foarte des, precum portofelele si curelele din piele care se remarca prin calitatea deosebita.

2.3. Cadouri pentru tati la pensionare

Pensionarea reprezinta inceperea unei noi etape in viata unui barbat, cea in care se poate bucura din nou de mai mult timp liber, de plimbari, vacante si hobby-uri. Si pentru ca oamenii ajunsi la aceasta varsta prefera obiectele clasice, te poti orienta cu succes spre un astfel de cadou.

Printre ideile de cadou pentru tati care se pregatesc sau au iesit la pensie, te poti inspira din urmatoarele :

  • curelele clasice de piele in culori neutre care nu se demodeaza ;
  • portofelele de piele pe care le poate folosi o perioada indelungata;
  • seturile cadou cu portofel si curea.

La fel ca in cazul cadourilor pentru tati de ziua lor, pentru pensionare poti alege o pereche de pantofi sau de ghete care sa ii poarte pasii prin toate locurile pe care si-a dorit sa le vada si pe care nu le-a putut vizita pana acum.

Cadoul pentru tata poate iesi din standardele obisnuite dupa care te ghidezi atunci cand alegi un cadou pentru prieteni sau colegi de serviciu, deoarece faptul ca sunteti membri ai aceleiasi familii te ajuta sa ii oferi obiecte sau accesorii pe care le poate folosi zilnic si care sa ii fie de ajutor.

Exista foarte multe idei de cadou pentru tatici, insa, cele simple si practice sunt adesea apreciate de barbatii de orice varsta, mai ales cand acestea vin din partea copiilor.

In concluzie, atunci cand trebuie sa alegi un cadou pentru tata, te poti ghida dupa mai multe aspecte. Printre acestea, ocazia este destul de importanta, dar fiind vorba despre un barbat, simplitatea si utilitatea pot fi luate in considerare. Articolele practice, precum portofelele, curelele si chiar incaltamintea pot fi potrivite pentru toate momentele, mai ales ca este vorba despre un membru al familiei, iar etichetele pot fi trecute cu vederea.

Sursa foto: Pixabay.com, Adona.ro


Lasa o apreciere

Aprecierile vor trebui aprobate inainte de a fi publicate

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de confidențialitate și Condițiile de furnizare a serviciilor Google.