3 aspecte pe care sa le iei in considerare cand faci un cadou

Alegerea cadoului potrivit este considerata adesea o sarcina destul de greoaie, pentru unii chiar imposibila si din pacate, de cele mai multe ori aceasta activitate ajunge sa fie tratata cu superficialitate. Lucrurile devin si mai complicate atunci cand nu cunoastem persoana careia trebuie sa-i oferim un cadou, iar lista de idei cadouri ramane goala oricat de mult ne straduim sa asternem pe ea o posibila optiune.

3 aspecte pe care sa le iei in considerare cand faci un cadou

Fie ca vorbim de o aniversare, un eveniment anume sau pur si simplu o dorinta de a face un cadou celor dragi, atunci cand punem pe lista noastra idei de cadouri femei sau cadouri barbati trebuie sa avem in vedere trei aspecte importante, pe care le-am evidentiat mai jos.

1. Relatia cu persoana respectiva

Este persoana careia ii alegi cadoul: prieten, parinte, sora/frate, iubit/iubita, coleg, sef, ruda mai indepartata sau inca nu prea va cunoasteti?

Ei bine, in functie de acest lucru, cadoul tau poate fi unul mai personal, in cazul caruia stii deja ceea ce ii place persoanei respective incat sa-i poti face un cadou personalizat. Daca insa abia ai intalnit persoana careia urmeaza sa-i faci un cadou, poti opta pentru un cadou oficial, inspirat de profesia, statutul persoanei sau un cadou pentru casa sau in functie de anotimp.

2. Varsta persoanei

Pentru un copil poti alege oricand jucariile sau cartile viu colorate, fiind potrivit orice cadou educativ si distractiv. Pentru persoanele mature cele mai potrivite cadouri sunt cele de care se folosesc ulterior, in cazul barbatilor fiind foarte potrivit un portofel, iar cazul femeilor o geanta, un ceas sau un portofel, de asemenea. Persoanele mai in varsta apreciaza in general cadourile are le ajuta sa-si pastreze amintirile in cel mai frumos mod posibil (albume, rame foto etc).

3. Genul persoanei

Cand vine vorba de cadouri, femeile sunt mult mai atente la detalii si la cat de personalizat este cadoul, in vreme ce barbatii pun mai mult pret pe ce contine.

Este important ca atunci cand decizi ca vrei sa faci un cadou, sa tii cont de aceste aspecte si bineinteles sa te implici in alegerea acestuia. Empatizeaza cat mai mult cu persoana respectiva si gandeste-te bine daca i-ar placea ceea ce vrei sa-i oferi. Nici tie nu-ti place sa primesti un cadou facut pe graba, fara ca persoana de la care l-ai primit sa se fi gandit macar o secunda la tine atunci cand l-a ales, nu?


4 aprecieri


  • Petrascu Anca

    Foarte bine spune la punctul 2! Nu stiam ce cadou sa ii cumpar unei doamne de 54 ani


  • Renata

    Nici prietenelor mele nu stiu ce cadou sa le cumpar, noroc ca se organizeaza celelalte :))


  • Renata

    Mereu mi s-a parut dificil sa fac cadouri, cum faci un cadou mai ales unei persoane pe care nu o cunosti foarte bine?


  • Evelina

    Foarte bine punctat. Mi s-a intamplat de multe ori sa depun un efort prea mare pentru persoane care nu imi erau atat de apropiate si apoi am regretat. Chair conteaza cat de bine va cunoasteti cu persoana respectiva


Lasa o apreciere

Aprecierile vor trebui aprobate inainte de a fi publicate

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de confidențialitate și Condițiile de furnizare a serviciilor Google.